OVO JE PUTINOV "VUKODLAK": Leteća mašina za razaranje koja može SVE! (VIDEO)

Glavna namena ovog borbenog helkoptera su udari po oklopnim i mehanizovanim ciljevima, kao i borba protiv sporijih ciljeva koji nisko lete

  • 74

Savremeni serijski višenamenski borbeni helikopter ima mogućnosti da deluje u svim vremenskim uslovima, i predstavlja pravi ponos ruske vojske predsednika Vladimira Putina. Letelica Ka-52 "Aligator" ima sposobosti da učestvuje u dnevnim i noćnim borbama na velikim nadmorskim visinama, specifičnim za planinska područja.

PUTINOVA SUPERPUŠKA: Sada ruski vojnici mogu da pucaju i pod vodom! (VIDEO)

Razvijena je i mornarička verzija Ka-52K za opremanje nosača helikoptera tipa "Mistral". On je projektovan birou "Kamov" na osnovu jednoseda Ka-50, a proizvodi ga Arsenjevska fabrika "Progres" na Ruskom Dalekom istoku.

Kabina je zaštićena sa 300 kilograma oklopnih ploča koje štite od pogodaka do kalibra 23 milimetara, a oklopljeno staklo kabine štiti od zrna kalibra 12,7 milimetara. Helikopter ima sposobnost da leti i 30 minuta od trenutka pogotka.

PROCUREO SNIMAK NOVOG RUSKOG TENKA: Ovo je Putinov ponos i najveća tajna! (VIDEO)

Glavna namena ovog borbenog helkoptera su udari po oklopnim i mehanizovanim ciljevima, kao i borba protiv sporijih ciljeva koji nisko lete.

Što se tiče naoružanja, top ima mogućnost izbora brzine gađanja i omogućuje selektivno snabdevanje municijom iz dva boksa. Cev omogućuje ispaljivanje preko 500 metaka neprekidne vatre bez hlađenja.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA