Evo kolika je jačina zemljotresa od 7,8 Rihtera kad bi se merila brojem bačenih ATOMSKIH BOMBI!

Ovaj veliki zemljotres je najavio jedan za nijansu manji jačine od 6,6 Rihterove skale, koji su pratili 20 manjih potresa. Nepal je zbog čestih prirodnih katastrofa posebno osetljiv pa su zato u ovom zemljotresu uništene mnoge građevine

  • 0

Nepal je često bio na meti strašnih zemljotresa koji su do temelja razarali celu zemlju. Međutim, ovog puta je u pitanju bilo mnogo jače i do sada neviđeno razranje u poslednjih 80 godina.

Broj poginulih u katastrofalnom zemljotresu, koji je u subotu pogodio Nepal, popeo se na više od 3.300 ljudi.

STRAVIČAN ZEMLJOTRES U NEPALU: Stotine mrtvih u zemljotresu jačine 7,9 stepeni?

Stručnjaci su objasnili da je potres od 7,8 Rihtera iste jačine kao i kada bi aktivirali 20 atomskih bombi što je dovoljno da sravni sve sa zemljom. Takođe, epicentar je bio u gradu Katmanduu, na samo 65 kilometara od najnaseljenijeg dela Nepala.

STRAVIČNO OBRUŠAVANJE LAVINE: Alpinisti snimili odron snega i leda na Himalajima (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pored toga, ovo je bio jedan izrazito "plitak" zemljotres na dubini od 15 kilometara, što je dovelo do toga da se još više oseti na površini.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ovaj veliki zemljotres je najavio jedan za nijansu manji jačine od 6,6 Rihterove skale, koji su pratili 20 manjih potresa. Nepal je zbog čestih prirodnih katastrofa posebno osetljiv pa su zato u ovom zemljotresu uništene mnoge građevine.

(Telegraf.rs / Izvor: independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA