Ovo je prva beba sa krštenicom Islamske države! (FOTO)

Deca koja žive u oblastima kojima upravlja ID često se koriste u propagandne svrhe. Na internetu se, tako, sve češće mogu naći fotografije dece obučene u vojne uniforme s pištoljem u rukama

  • 12

Na Tviteru se pojavila fotografija bebe okružene oružjem i bombama, na kojoj se navodno nalazi i prvi izvod iz matične knjige rođenih u Islamskoj državi.

SNIMAK OVE DEVOJČICE JE OBIŠAO SVET: Srce će vam stati (VIDEO)

Autentičnost fotografije još nije potvrđena, prenosi "Raša Tudej".

- Na taj način oni žele da pokažu kako imaju potpunu kontrolu nad pojedincima i kako sprovode indoktrinaciju nad njima od najranijeg doba - rekao je za "Independent" član Kilijam fondacije iz Londona Čarli Kuper.

ISLAMSKU DRŽAVU JE STVORIO ZAPAD: Nemac koji je proveo 10 dana sa džihadistima otkrio JEZIVE STVARI!

Deca koja žive u oblastima kojima upravlja ID često se koriste u propagandne svrhe. Na internetu se, tako, sve češće mogu naći fotografije dece obučene u vojne uniforme s pištoljem u rukama.

Printskrin: Youtube/Vocativ Printskrin: Youtube/Vocativ

Pripadnici ID regrutuju omladinu i ispiraju im mozak da bi im se pridružili u borbama, poručuju iz UNICEF-a, i dodaju da džihadisti pokušavaju da "odgaje novu generaciju svojih pristalica" među mladim Sirijcima i Iračanima.

Oni uče maloletnike da ubijaju zatvorenike, snimaju ih i kače te video-snimke na internet kako bi zaplašili protivnike. Tako se, nedavno, na internetu pojavila fotografija dečaka koji u rukama drži odsečenu ljudsku glavu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Pripadnici ID, takođe, na teritorijama koje kontrolišu u Iraku i Siriji, pokušavaju da uspostave strukture vlasti kao u svakoj suverenoj državi, te su pre manje od nedelju dana otvorili neku vrstu sopstene zdravstvene službe.

Oni su objavili i video snimak na kome se vidi kako mladi lekar iz Australije poziva "braću i sestre" širom sveta iz oblasti medicine da dođu u Siriju i pridruže se "džihadu za islam" protiv Zapada.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA