NJENA PRIČA ĆE VAS RASPLAKATI: Uspešna slikarka preživela 30 operacija i rodila dvoje dece. Evo šta joj je pomoglo (FOTO) (VIDEO)

Samanta Benet je navikla da se ceo život bori, jer je sa samo devet meseci obolela od bakterijskog meningitisa. Međutim, nju bolest nije sprečila da ostvari svoje snove

  • 1

Samanta Benet iz Kolumbusa u Ohaju je sa samo devet meseci dobila bakterijski meningitis, smrtonosnu upalu moždine. Ona je uspela da preživi ovu smrtonosnu bolest, ali je sa svojih 39 godina bila na čak 30 operacija.

Iako je  Samanta preživela njeno telo je prekriveno ožiljcima. Na licu se i dan danas vidi oštećenje koje je ova bolest ostavila iza sebe, a pola desnog stopala i nekoliko prstiju morali su da joj amputiraju.

Međutim, Samantu (39) bolest nije sprečila da ostvari svoje snove. Postala je uspešna slikarka i strastvena aktivistkinja, udala se i rodila dvojicu sinova. Ona je danas aktivna članica društva koje podiže svest o kobnoj bolesti koju je preležala sa nekoliko meseci, a pomoću svojih slika leptira, Samanta pruža utehu roditeljima kojima su preminula deca.

Printskrin: Youtube/ Samantha Bennett Printskrin: Youtube/ Samantha Bennett

- Dugo nisam mogla da hodam. Imala sam osećaj kao da na nogama imam betonske blokove. Bilo je jako bolno - izjavila je Samanta. Njoj će Američko društvo za borbu protiv meningitisa (NMA) predati nagradu zbog svog truda za podizanje vesti o meningitisu. Samantu u junu čeka još jedna operacija kako bi sklonila veliki ožiljak s noge.

Samanta je odmalena pokazivala interes za slikanjem, pa je to i studirala, a njene slike postale su popularne nakon što je podstaknutom tragičnom smrću svog novorođenčeta počela da slika leptire. Medicinska sestra joj je objasnila da leptirići na vratima bolničkih soba znače da su te pacijentkinje izgubile decu. Kada se vratila kući, Samanta je počela da slika portrete žena koje su imale pobačaj ili su im preminula deca.

Printskrin: Youtube/ Samantha Bennett Printskrin: Youtube/ Samantha Bennett

- Naučila sam da se isceljujem kroz umetnost. Uvek plačem kada slikam takve portrete. Ne poznajem te porodice, ali to su sve dirljive priče - izjavila je Samanta koja napravi oko 100 slika godišnje.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Women's Health)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA