UVODI SE DOŽIVOTNA ROBIJA U SRBIJI: Srpski robijaši će provesti ŽIVOT IZA BRAVE. Evo ko će biti izuzet!

Zatvor od 30 do 40 godina zamenjuje se doživotnom zatvorskom kaznom. Osuđenik na doživotni zatvor uslovno se može otpustiti ako je izdržao 25 godina

  • 17

Srbija bi u septembru trebalo da uvede doživotnu kaznu zatvora za teška ubistva, prenosi Informer! Nacrtom Krivičnog zakona biće ukinuta dosadašnja kazna od 40 godina zatvora i za nateža krivična dela biće zaprećena doživotna robija!

"Zatvor od 30 do 40 godina zamenjuje se doživotnom zatvorskom kaznom. Osuđenik na doživotni zatvor uslovno se može otpustiti ako je izdržao 25 godina. Ova kazna se ne može izreći licu koje u vreme izvršenja krivičnog dela nije napunilo 21 godinu života, kao ni u slučajevima prekoračenja nužne odbrane ili smanjene uračunljivosti", piše u nacrtu Krivičnog zakonika.

Nacrt ovog zakonika izradilo je Ministarstvo pravde, a obrazloženje izmena sačinio je profesor Zoran Stojanović:

- Prilikom potpisivanja doživotne kazne zatvora trebalo bi poštovati stav Evropskog suda za ljudska prava iz 2013. godine - kaže on.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    30. april 2015 | 08:52

    Isto uvesti dozivotnu i za pedofile i to bez mogucnosti da se puste pre na slobodu.

  • Khaleesi

    30. april 2015 | 08:34

    Dakle, suština je da umesto 40 godina zatvora dobije 25?

  • Severac

    30. april 2015 | 08:05

    Kakva glupost. Znate li koliko košta dan zatvorenika ? Pa nismo mi ni Finska ni Švajcarska. Ja bih sve to na neku radnu akciju, na neke koridore ili radnike DA SE KAZNA ODRADI

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA