INSPEKTORI RADA BILI U LOVU: Svaki deseti radnik radi "na crno"!

Imajući u vidu broj lica zatečenih na radu "na crno" i neprimenjivanje mera bezbednosti i zdravlja na radu, inspekcija rada će i u narednom periodu organizovati vanredne inspekcijske nadzore, pre svega na gradilištima, saopštilo je Ministarstvo za rad

  • 6

U kontrolama gradilišta i ugostiteljskih objekata na teritoriji Beograda i gradilišta koridora 10 i 11, inspektori rada su 29. aprila zatekli 1.758 radika, od kojih je 171 radio "na crno".

 

Nadzorima je obuhvaćeno 257 poslodavaca, a zbog utvrđenih prekršaja inspektori su podneli 48 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i 14 zahteva u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

 

Inspekcija rada je zbog utvrđenih nepravilnosti kod poslodavaca donela ukupno 99 rešenja - 49 u oblasti radnih odnosa i 50 u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, kao i pet rešenja o zabrani rada na radnom mestu.

 

Imajući u vidu broj lica zatečenih na radu "na crno" i neprimenjivanje mera bezbednosti i zdravlja na radu, inspekcija rada će i u narednom periodu organizovati vanredne inspekcijske nadzore, pre svega na gradilištima, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

 

(Telegraf.rs / Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gde nema zakona, misevi kolo vode

    30. april 2015 | 21:06

    Sta svaki 10, svaki 2 radi na crno

  • Radnik

    30. april 2015 | 21:06

    Da su isli u poslepodnevnim casovima ili subotom bio bi svaki treci ili cetvrti

  • GoR GaR

    30. april 2015 | 19:23

    neznam gde je to svaki deseti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA