DA LI JOJ VERUJETE? Kolinda tvrdi da Hrvatska ne ucenjuje Srbiju!

Na pitanje kako Hrvatska treba da se postavi u pregovorima Srbije sa EU, Grabar-Kitarović kažže u intervjuu za televiziju N1 da se Hrvatska tu mora postaviti aktivno

  • 43

Činjenica je da je Hrvatskoj u interesu članstvo Srbije u EU, naravno utemeljeno na ispunjavanju svih kriterijuma koje je i Hrvatska morala da ispuni, izjavila je hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović.

KOLINDA NIJE ODLUČIVALA: Evo kada će biti proslava Oluje u Hrvatskoj!

Na pitanje kako Hrvatska treba da se postavi u pregovorima Srbije sa EU, Grabar-Kitarović kažže u intervjuu za televiziju N1 da se Hrvatska tu mora postaviti aktivno.

- Činjenica je da je Hrvatskoj u interesu članstvo Srbije u Evropskoj uniji, naravno utemeljeno na dosezima i ispunjavanju svih kriterijuma koje je i Hrvatska morala da ispuni. Članstvo u EU se ne može koristiti kao sredstvo ucene, nikome to nije namera. Međutim, činjenica jeste da jedan od kriterijuma za članstvo u EU jesu i dobrosusedski odnosi i cela ona grupa kriterijuma iz tzv. Procesa stabilizacije i pridruživanja, što podrazumeva dobrosusedske odnose i rešavanje otvorenih pitanja - rekla je hrvatska predsednica.

- Ja vidim taj prostor koji zaista možramo da iskoristimo da uporedo s tim pregovorima za članstvo Srbije u EU, mi isto tako razgovaramo i pregovaramo sa Srbijom o rešavanju svih otvorenih pitanja - rekla je Grabar-Kitarović.

Ona je dodala da smatra da je i jednoj i drugoj držaži u interesu da se ta pitanja pre što je moguće pre, na osnovu kriterijuma dobrosusedskih odnosa, načela Povelje UN-a i međunarodnog prava.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    1. maj 2015 | 09:29

    ko veruje Hrvatima, ili je glup, ili je budala, treceg nema.

  • M~7777

    1. maj 2015 | 15:53

    samo lud moze verovati Hrvatima

  • Grunf

    1. maj 2015 | 10:02

    Nikakve standarde vi niste morali ispunjavati.Usli ste u EU samo zato sto su Svabe tako htele.Da ste morali stvarno ispunjavati standarde za EU ne biste usli za 50 godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA