SPOMENIK RUSKOM SILOVATELJU: Nemci bi da preimenuju istorijsko zdanje u Berlinu?

Neki smatraju da bi spomeniku u Berlinu više odgovarao naziv "spomenik nepoznatom silovatelju". Naime, Staljinovi vojnici silovali su i zlostavljali na hiljade nemačkih žena i devojčica koje su zatekle u oslobođenom Berlinu

  • 43

U Treptover parku u Berlinu se nalazi spomenik ruskom vojniku koji za ruku drži nemačku devojčiću. Na njemu piše - svojetski vojnici spasili su evropsku civilizaciju od fašizma.

Međutim, neki smatraju da bi mu više odgovarao naziv "spomenik nepoznatom silovatelju". Naime, Staljinovi vojnici silovali su i zlostavljali na hiljade nemačkih žena i devojčica koje su zatekle u oslobođenom Berlinu.

SAKRIJ ĆERKU OD RUSKOG VOJNIKA: Brutalna istina o oslobođenju Beograda i Srbije 1944. (FOTO)

Dnevnik Vladimira Gelfanda koji je skoro pronađen je na neki način mnoge stvari razjasnio. U njemu se nalazi ispovest koja je bacila novo svetlo na mračna i ratna zbivanja.

Jedna od najpotresnijih je ono kada u Berlinu sreće grupu nemačkih žena koje beže.

- Na licima im vidim strah. Ispričale su mi šta se dogodilo prve noći kada je Crvena armija ušla u grad. Jedna od devojaka je podigla suknju i rekla "Ovde su me povredili, najmanje njih 20". Zatim je zaplakala i rekla da radim sa njom šta želim, čak i da spavam - navodi se u dnevniku.

Ruski i nemački vojnici u bratskom razgovoru tokom silovanja nedužne Poljske. Foto: Wikipedia Commons/Bundesarchiv Ruski i nemački vojnici u bratskom razgovoru tokom silovanja nedužne Poljske. Foto: Wikipedia Commons/Bundesarchiv

Sličnu situaciju smo pronašli i u dnevniku jedne Nemice, prema kojem je snimljen film "Anonimna". Dok se skrivaju u podrumu, ona i druge žene se zabavljaju crnim humorom "Bolje Rus na tebi, nego Jenki na nebu" aludirajući da je bolje da bude silovana nego da pogine od bombe.

- Nikako ne bi mogla da kažem da me je general silovao. Radim to za slaninu, šećer, maslac, sveće. Osim toga, sviđa mi se narednik, a što manje želi od mene kao muškarac, draži mi je kao osoba - stoji u dnevniku Nemice.

Ona danas živi u Berlinu, a i nju su kao i mnoge druge žene, silovali ruski vojnici.

(Telegraf.rs / Izvor: dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ludi Milojko

    3. maj 2015 | 21:29

    Čitajući ovo i ovakve tekstove sad sam "siguran" 100% da su švabe u drugom ratu bile žrtve i ništa više.

  • X

    3. maj 2015 | 21:25

    Nemci nisu silovali nikog, samo celu Evropu i Rusiju dokle su stigli. Usput su pobili i opljačkali sve sto su stigli...

  • Šumadinac

    3. maj 2015 | 21:39

    To se zove odmazda! Fasisti Ruse nisu smattali za ljude, ubijali su ih, istrebljivali, spaljivali, mucili, silovali! Ako je 20miliona Rusa poginulo, koliko je unesrecenih prezivelo?! Rat je strahota al ko ga je izazvao?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA