NJUJORK: Policajcu pucali u glavu jer je hteo da ispita osumnjičenog

Bil Braton, zvaničnik njujorške policije, rekao je da su se Mur i njegov partner Erik Jansen nalazili u neobeleženim kolima kada su pokušali da zaustave osumnjičenog, koji je odmah izvadio oružje i zapucao nekoliko puta prema vozilu

  • 1

Njujorški policajac Brajan Mur nalazi se u kritičnom stanju nakon što je pogođen u glavu, dok je pokušavao da ispita osumnjičenog u četvrti Kvins.

IZNENADA UMRO MOĆNI MILIJARDER: Bio je na odmoru u društvu najjače žene Fejsbuka... (FOTO)

Mur (25) se sa još jednim kolegom nalazio u autu bez policijskih oznaka, kada su u subotu zaustavili osumnjičenog jer im se učinilo da je naoružan, preneo je BBC.

Policija je saopštila da je pucao Demitrius Blekvel, koji je uhapšen sat vremena nakon napada na policajca.

Bil Braton, zvaničnik njujorške policije, rekao je da su se Mur i njegov partner Erik Jansen nalazili u neobeleženim kolima kada su pokušali da zaustave osumnjičenog, koji je odmah izvadio oružje i zapucao nekoliko puta prema vozilu, pogodivši Mura u glavu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Lokalni mediji su preneli da je Blekvel na uslovnoj slobodi, nakon što je odslužio sedam godina zatvora zbog pokušaja ubistva, navodi BBC.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Najnoviji incident dogodio se u trenutku dok su u SAD pojačane tenzije zbog policijske upotrebe sile. U petak je tužilac u Baltimoru podigao optužnice protiv šest policajaca zbog smrti Afroamerikanca Fredija Greja u pritvoru.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA