Ako OSTAVITE CIGARE, imaćete novca DA LETUJETE NA MALTI!

Srbi dnevno potroše impozantnih 4,1 miliona evra za nikotinske štapiće, a prostom računicom možete da vidite šta biste sve mogli da kupite kad biste danas prestali s ovom navikom

  • 15

Iako je broj pušaća u Srbiji smanjen u poslednjih deset godina za sedam odsto, statistika pokazuje da svako drugo domaćinstvo i dalje ima barem jednog pušača. Istraživanje Svetske fondacije za zdravlje pluća i Američkog društva za borbu protiv raka, pokazalo je da Srbi puše najviše cigareta po glavi stanovnika.

Sve to ne bi bilo tako strašno da ekonomska situacija u zemlji nije takva kakva je, pa je malo onih koji mogu slobodno da kažu da će imati novac za letovanje, a da pritom neće morati da štede na nekim drugim, osnovnim stvarima. Dižemo kredite, štedimo na hrani i odeći, ne bi li sebi priuštili deset dana na moru.

Ali, na cigaretama ne štedimo. Srbi dnevno potroše impozantnih 4,1 miliona evra za nikotinske štapiće, a prostom računicom možete da vidite šta biste sve mogli da kupite kada biste danas prestali sa ovom navikom. Ne govorimo samo o višestrukim koristima za zdravlje, već bi i vaš kućni budžet to i te kako osetio.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Prosečna plata u Srbiji za mart iznosila je 43. 121 dinar, a ako pušite jednu paklu cigareta srednje klase, od 200 dinara, dnevno, u startu ste potrošili 6. 000 dinara. Za taj novac može da se kupi mnogo toga, a zamislite šta biste mogli da kupite za godinu dana.

Za šest meseci ušteda je 36. 000 dinara i za taj novac možete otići u Grčku na 10 dana autobusom.

Foto: sxc.hu Foto: sxc.hu

Za godinu dana, ušteda je čitavih 72. 000 dinara, za koje možete kupiti 7 dana na Malti, avionom, polovnu "Vespu" ili avionsku kartu  do San Franciska ili Majamija.

(Telegraf.rs / Izvor: 24 sata)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoje

    4. maj 2015 | 13:18

    A nepušači idu na Maltu svake godine?

  • dr

    4. maj 2015 | 13:48

    36000 je takođe cifra koja mi je skinuta za 6 meseci sa plate....

  • Totalno nebitan lik - CZV!!

    4. maj 2015 | 13:43

    Ja sam ostavio i nemam ni da letnjem u Grčkoj, a kamoli Malti.. Manite se ljudi, molim vas :-D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA