PUTIN GA KONAČNO POKAZAO: Ovako izgleda "Armata", ruski "tenk razbijač" (FOTO) (VIDEO)

Glavna prednost tenkova "Armata" je tehnologija, koja omogućuje da u kupoli nema vozača, nego da se njime upravlja daljinski iz izolovane oklopne kapsule. Novi tenk ima radarski sistem koji može istovremeno da prati 40 ciljeva na zemlji i 25 u vazduhu, u prečniku od pet kilometra

  • 35

Stanovnici Moskve sa nestrpljenjem očekuju da na probi za paradu provodom Dana pobede, prvi put vide najnoviji model ruskog oklopnog tenka T-14, izgrađenog na pratformi "Armata", kao i najnovije samohodne artiljerijske haubice "koalicija SV".

 

RUSKI TENKOVI ĆE UNIŠTITI NEMAČKE: Moćno Putinovo oružje jače je od Merkelinog!

 

Ipak, portal "Rt.com" objavio je fotografiju tenka koji je skrenuo pažnju svetske javnosti. Rusko ministarstvo odbrane je na svom sajtu objavilo sliku tenka koji je izazvao strah SAD-a i Zapada.

 

Pored "Armate" i haubice, u tokom generalne probe, Crvenim trgom će prvi put proći i pešadijska borbena vozila "Kurganets-25", kao i borbena vozila "bumerang," prenose ruski mediji.

 

Kako se navodi, glavna prednost tenkova "Armata" je tehnologija, koja omogućuje da u kupoli nema vozača, nego da se njime upravlja daljinski iz izolovane oklopne kapsule. Novi tenk ima radarski sistem koji može istovremeno da prati 40 ciljeva na zemlji i 25 u vazduhu, u prečniku od pet kilometra.

 

 

Konstruktori tvrde da je neuništiv i da može da izdrži svaki napad. Najnovija antitenkovska borbena vozila "Kurganets-25" i "Kornet-D" imaju nadograđen sistem za aktivnu odbranu od mina.

 

Na paradi će biti prikazani i nanoviji modeli oružja za ruske padobranske jedinice, koje uključuje i višenamensko oklopno vozilo "Rakuška", kao i mobilni sistem za lansiranje "Jars." Na ekranima će biti prikazao oko 15.000 učesnika i 200 komada vojne opreme koja još nije viđena.

 

Parada će početi ujutro 9. maja, a oni koji još žele da pre toga vide rusku vojnu opremu u pokretu, moćiće to da učine na još tri probe, koji će biti održane 4., 6. i 7. maja.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Анти Антифа

    5. maj 2015 | 07:35

    Ипак далеко исоред Абрамса.Ко мало прати збивања зна да САД први пут од 1990 заостаје за Русијом у технолошком смислу,а врло брзо и за Кином.

  • Nikola delije

    5. maj 2015 | 01:17

    Rusi imaju najjmoderniju vojsku na svetu...

  • Gruzanin

    5. maj 2015 | 01:43

    A kauboji, u besu i nemoci, ubijaju tamnopute ljude, jer su indijance vec sve porobili ili istrebili. O kako je tuzno sanjati neogranicena bogatstva Rusije, a samo gledati iz daljine, da ne mozes ni kamencic da uzmes. E kaubojci, kaubojci, jadni ste . . .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA