SVEŠTENIK IM NE SVETI VODICU JER NEMAJU NOVCA: Dokle ja da radim za džabe?!

Pitala sam ga: "Oče, zašto ste nas zaobišli za Vaskrs", na šta je on uzvratio: "Evo, sad ću da ti kažem, kad ćete vi meni da platite, šta misliš, dokle ću ja da radim za džabe?"

  • 82

U porodičnu kuću Ercegovčevića iz Dublja, prvi put ove godine, otkad pamte, sveštenik za Vaskrs nije kročio u njihov dom i osveštao vodicu.

Lokalni sveštenik Uro Živković zaobišao ih je, tvrdi Mira (46), jer mu duguju novac za ranije usluge, a to je i sam priznao kada je ipak došao da sveti vodicu za krsnu slavu Đurđevdan, piše ALO!

- Jedino u moje dvorište nije došao za Vaskrs. To je jadno. I za Đurđevdan je prvo otišao da sveti vodicu u komšiluku, iako je naša kuća prva na redu, pa se tek onda vratio kod nas.

Pitala sam ga: "Oče, zašto ste nas zaobišli za Vaskrs", na šta je on uzvratio: "Evo, sad ću da ti kažem, kad ćete vi meni da platite, šta misliš, dokle ću ja da radim za džabe?"

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Nisam mogla da prećutim, pa sam mu odgovorila: "Nisam znala da se vera pretvorila u materijalno?" Zar je on predstavnik boga u koga verujem - rekla je Mira.

Sveštenik u razgovoru priznaje da ima oko 50 kuća u parohiji u koje ne zalazi jer domaćini ne žele da primaju sveštenika.

Kod Ercegovčevića će, kaže, nastaviti da ide ukoliko to oni žele. Kao dokaz svoje tvrdnje da Ercegovčeviće nije zaobišao zbog novca, sveštenik navodi da će uskoro krstiti 12 dece potpuno besplatno.

(Telegraf.rs / ALO!)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • osvi ne treba vam takav svestenik u kucu !estite se ljudi

    5. maj 2015 | 09:27

    u mojoj kuci popovima je odavno zabranjen pristup. ne, nisam ateista. jednostavno, ljudi su, I gresni, alavi, bahati... da ne nabrajam. sami upalimo svecu , pomolimo se, obratimo svevisnjem direktno. ne treba nam posrednik. u crrkvu odemo da upalimo svece za pokojnike. prilog ne dajemo.bogu I svecima to zaista nije potrebno. a popovi, oslobodjeni poreza, ne znaju sta ce od obesti, jer narod velikodusno daje priloge za otkup grehova. taj isti narod nikad se nije zapitao, ko popovima, gramzivim pedofilima, i raznim monstrumima pod mantijom, prasta grehe. ili nemamo istog boga ?

  • vlada

    5. maj 2015 | 10:22

    Popovi su postali materijalisti...ustvari tako je već nekih 30 godina. Dolazak popa kući da sveti vodicu i prilog koji narod daje je na dobrovoljnoj bazi i shodno mogućnostima domaćina. Bar bi tako trebalo da bude. Ne sme postojati cenovnik usluga za to. Ajde krštenja, opela i venčanja. Ali kad ide od kuće do kuće to je neprihvatljivo

  • omg

    5. maj 2015 | 10:06

    duhovno razmenena za materijalno..ne ide, ide duhovno za duhovno , materijalno za materijalno. ljubav se ne kupuje, kupuje se sex. crkve su ništa drugo do preduzeća koja prodaju maglu. svetio ne svetio vodicu biće ti isto ako si siromah ostaćeš siromah ako si bogat bićeš još bogatiji. Ko je lud neka plaća. Sve je to ista družina zajedno sa vidovnjacima proricateljima sudbine, astrolozima i ostalim majstorima obmane sve u cilju da se na lak način zaradi novac.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA