JEZIVA ISPOVEST: NATO mi je BOMBAMA UBIO OCA, a sada moram da im za to UBISTVO platim 70.000 evra!

Porodica Manojla Komatine, koji je 1999. godine poginuo tokom NATO bombardovanja Murina u Crnoj Gori, mora da državi vrati više od 70.000 evra, a evo i zašto

  • 12
NATO bombardovanje SRJ 1999. godine Foto: S. Pikula

Porodica Manojla Komatine, koji je 1999. godine poginuo tokom NATO bombardovanja Murina u Crnoj Gori, mora da državi vrati više od 70.000 evra koje su dobili kao ratnu odštetu!

- NATO mi je ubio oca, a sada oni hoće još jednom da ga ubiju i da im ja platim odštetu - kaže za Dojče vele Manojlov sin Ljubomir.

Porodica Komatina je kao ratnu odštetu za duševne bolove dobila 69.000 evra, jer je izgubila člana porodice, a na osnovu toga jer ih država nie upozorila na to da će NATO bombardovati Mutinu, iako su nadležni to znali.

Pravna bitka za obeštećenje počela je 2008. godine i okončana je nakon tri suđenja u korist porodice Komatina, a Crna Gora proglašena je odgovornom.

Ipak, sledeće godine država je zatražila reviziju postupka i dobila, a Osnovni sud je naložio povraćaj novca i plaćanje sudskih troškova u visini od 5.000 evra porodici Komatina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA