Majka izgorele dece oslobođena kazne, ali proglašena krivom!

Živana Stanković je 3. februara presudom proglašena krivom za krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti i oslobođena od kazne, rekao je portparol Trećeg osnovnog suda u Beogradu Igor Veličković

  • 1

Treći osnovni sud u Beogradu oslobodio je od kazne, ali je proglasio krivom Živanu Stanković (27) kojoj je troje dece izgorelo u požaru 26. septembra prošle godine u baraci u kojoj su stanovali na Novom Beogradu.

Stankovićeva je 3. februara presudom proglašena krivom za krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti i oslobođena od kazne, rekao je portparol Trećeg osnovnog suda u Beogradu Igor Veličković.

Majka kojoj je izgorelo troje dece oslobođena: Plačući molila sudiju da je pusti na slobodu!

Presudu je, prema njegovim rečima, 21. aprila potvrdio Apelacioni sud u Beogradu.

MAJKA ČIJA SU DECA IZGORELA U POŽARU: Slušala sam kako vrište u plamenu!

Sud smatra da joj je dovoljna kazna što je već izgubila troje dece, iako zakon za to delo predviđa kaznu zatvora do osam godina.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Stankovićeva, koja je imala petoro dece, poznata je beogradskoj javnosti, jer je godinama unazad prosila po ulicama i lokalima u centru grada, noseći bebu u rukama. Često je bila i agresivna. Tri deteta su joj stradala u toku noći u baraci u kojoj su živeli, jer je Stankovićeva zaboravila da ugasi sveću koja je ostala da gori na stolu.

Deca su izgorela spavajući na krevetu, dok je majka uspela da spasi jednu bebu, koju je preuzeo Centar za socijalni rad. Izgorela baraka nalazila se iza naselja "Dr Ivan Ribar" na Novom Beogradu, veličine do 20 kvadratnih metara bila je sagrađena od kartona i drvenih dasaka.

Reč je o delu iza naselja "Dr Ivan Ribar" u pravcu reke Galovica, uzvodno uz Savu. Nastradala deca su bila stara pet, sedam i devet godina.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    6. maj 2015 | 01:12

    Ona nije prosila, ona je maltretirala devojke, zene, stare, slabije od nje...Ona nas je vukla za rukav, nije nam dala da prodjemo, otimala, pljuvala, bacala je decu na haube kola na semaforima...Ne razumem presudu?? Prijavila sam je 15-ak puta, niko nije zastitio gradjane. Nastavice po starom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA