Turci pobesneli, Putin rekao "njet" i Turskom toku!

Do zahlađenja odnosa između Ankare i Moskve došlo posle nedavnog govora ruskog predsednika Vladimira Putina u Jerevanu, gde je osudio genocid nad Jermenima koji je počinila turska vojska

  • 26

Izgradnja dugo najavljivanog gasovoda "Turski tok" je odložena jer ruski "Gasprom" i turska državna kompanija "Botas" ne mogu da nađu dogovor.

Međutim, ekpserti kažu da su posredi drugi razlozi, a ne ekonomski. Oni smatraju  da je do odustajanja od izgradnje gasovoda koji je trebalo da bude zamena za "Južni tok" došlo zbog zahlađenja odnosa između Ankare i Moskve posle nedavnog govora ruskog predsednika Vladimira Putina u Jerevanu, gde je osudio genocid nad Jermenima koji je počinila turska vojska.

TURSKA ODBRUSILA PUTINU: Rusi, vi najbolje znate šta je GENOCID!

Vest koju su objavili ruski mediji bila je za mnoge iznenađujuća jer su donedavno predstavnici "Gasproma" i "Botasa" davali optimističke izjave. Navodno, pregovori su zaista bili blizu kompromisa i dogovora o popustu na cenu gasa koju bi dobio "Botas" od ruskog partera. Ali, posle mesec i po razgovora, kompanije na kraju ipak nisu mogle da se dogovore kako će se primenjivati formula o popustu koji bi dobili Turci.

Kad će biti postignut dogovor, niko ne može da precizira, ali kada se poboljšaju odnosi sa Turskom, što je u interesu privrednicima obeju zemalja, sve što je napravljeno za "Južni tok" u Rusiji koristiće se za "Turski tok".

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Metohija

    6. maj 2015 | 18:05

    Sa zemljom koju ovaj covek vodi nema sale,sto pre shvatite to bolje za sve.

  • GORKI

    6. maj 2015 | 19:16

    DA SE ZNA KO JE GLAVNI. TOLIKO O KRIZI I SANKCIJAMA.

  • Li

    6. maj 2015 | 17:50

    Prodali pre neki dan celokupnu proizvodnju kinezima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA