CRNOGORCI PROTERUJU SRBE SA PLAŽA: Evo koji građani Srbije NEĆE moći da letuju u Crnoj Gori!

Samo srpski ugostiteljski i građevinski radnici mesečno će zbog ove odluke Crne Gore izgubiti od 1,5 do pet miliona evra, što znači da će od maja do oktobra minus biti 30 miliona evra!

Najnovija odluka Vlade Crne Gore da zabrani zapošljavanje stranaca dok na njihovom tržištu rada ima odgovarajućih kadrova ostaviće bez prihoda na hiljade sezonskih radnika iz Srbije!

Ova zabrana uvedena je u Crnoj Gori 1. aprila ove godine stupanjem na snagu Zakona o strancima, a pogodiće 23.000 sezonaca iz Srbije, Bosne i drugih zemalja koji preko leta nalaze uhlebljenje na crnogorskim plažama.

Samo srpski ugostiteljski i građevinski radnici mesečno će zbog ove odluke izgubiti od 1,5 do pet miliona evra, što znači da će od maja do oktobra minus biti 30 miliona evra!

Presednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Ranka Savić ovaj potez Crnogoraca smatra opravdanim.

- Bez obzira što ne odgovara za više od 10.000 naših ljudi koji sezonski rade u Crnoj Gori, dobro je kada država vodi računa o svojim građanima - kaže ona za Kurir.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lav Iz Indije

    8. maj 2015 | 09:09

    Svaka cast,tako treba i mi njima da uvedemo!Pola crne gore bi se vratilo kuci!

  • Jelena

    8. maj 2015 | 08:58

    Sada neka drzava Srbija zabrani crnogorskim drzavljanima studiranje na budzetu u Srbiji. Ipak nam zauzimaju mesta u domovima. Mislim da bi to bilo sasvim korektno!!!

  • DH

    8. maj 2015 | 09:46

    Sad bi bilo konacno i vreme da se crnogorci kod nas tretiraju kao strani drzavljani,pa shodno tome i da se njihovi studenti skoluju kao stranci.Da se poskidaju sa svih direktorskih funkcija itd...Casno i posteno,a ne da ovde budu zasticeni ko beli medvedi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA