AMERIKA REŽIRALA RAT U MAKEDONIJI: Albanski teroristi dobili signal iz Vašingtona za napad!

Američki obaveštajci su pripadnicima OVK izdali nalog za napad pre svega zato što žele da potpuno obesmisle ruski projekat gasovoda koji preko Turske, Grčke, Makedonije i Srbije treba da dođe do zapadne Evrope

Napadi albanskih terorista na Kumanovo gde je poginulo najmanje 8 policjaca i 14 šiptarskih ekstremista plan je iza kog stoji vlast u Vašingtonu, a sve da bi se prekinuo ruski projekat gasovoda, tvrde odlično obavešteni diplomatski izvori.

Kako prenosi "Informer", američki obaveštajci su pripadnicima OVK izdali nalog za napad pre svega zato što žele da potpuno obesmisle ruski projekat gasovoda koji preko Turske, Grčke, Makedonije i Srbije treba da dođe do zapadne Evrope.

RAT U MAKEDONIJI 2. DAN: Ubijeno 8 policajaca i 14 albanskih terorista! (FOTO) (VIDEO)

- Ta poruka je poslata makedonskom premijeru Grujevskom, ali i njegovom srpskom kolegi Vučiću. Ne zaboravite da je na dan početka haosa u Makedoniji u Moskvi srpska vojska marširala na paradi s Rusima - kaže jedan od ambasadora.

Dan pre sukoba u Kumanovu, u poseti Atini boravio je specijalni izaslanik Stejt departmenta za energetska pitanja, Amos Hohstajn i zatražio da Grčka odustane od takozvanog  "Turskog toka".

Foto: Wikipedia/A.Savin Foto: Wikipedia/A.Savin

LAZANSKI SVE PREDVIDEO: Amerikanci prave rat u Makedoniji zbog Turskog toka! (VIDEO)

Grčka vlada je to odbila i rekla da će taj gasovod podržati jer smatraju da će biti koristan za njihovu zemlju.

- Odmah posle ovakvog stava grčke vlade poslat je jasan signal Albancima, i to ne samo u Makedoniji, da je došlo vreme da se reši njihovo nacionalno pitanje. Bojim se da je ovo u Kumanovu samo početak i da napade ekstremista možemo uskoro videti i u Srbiji i u Crnoj Gori, ali i u Grčkoj - upozorava izvor Informera.

Policija je akciju u Kumanovu započela nakon što su u okolnim selima primećene grupe naoružanih Šiptara u uniformama takozvane Oslobodilačke narodne armije (ONA), ogranka OVK u Makedoniji.

Nemire u Makedoniji možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs/ Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • .

    11. maj 2015 | 00:58

    Mogu svima zajedno da nam.... znate sta. Eto tako. I Srbima i Crnogorcima i Makedoncima i Grcima. I ovi ruski indijanci bi mogli malo da se aktiviraju ako vec hoce taj Turski tok. Neka oni posalju pomoc Makedoniji, a ne da cekaju da jos zagusti pa da onda kmece okolo. Ili neka pomognu ili neka se odreknu tog gasovoda. Ne mozemo ni mi svi svako malo da ginemo zbog njihovih kacenja sa Amerima.

  • uskoro

    11. maj 2015 | 00:10

    Neće samo u Moskvi,marširaće Srpska vojska zajedno sa Ruskom još negde,samo se strpite još malo.Ničija nije do zore gorela,pa neće ni njihova.

  • Sirce

    11. maj 2015 | 00:47

    Otviriti rusima vojnu bazu na jugu Srbije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA