NOVA PROVOKACIJA ŠIPTARA: Osvanuli grafiti UČK u Nišu! (FOTO)

- Nemoguće je da je neko došao s Kosova u Niš da napiše ovaj grafit. To je ravno tome da cunami pogodi Kragujevac - kaže Dragan Đorđević iz Odbora za ljudska prava

  • 44

Grafiti tzv. Oslobodilačke vojske Kosova osvanuli su jutros u niškom naselju Ledena Stena. Natpis "UČK" napisan je na zidovima u blizini niške Železničke stanice i na izlazu iz Niša u pravcu Kazneno popravnog zavoda.

ŠIPTARSKA PROVOKACIJA U SRCU SRBIJE: Grafit ''UČK'' osvanuo u Kraljevu!

Žitelji ovog niškog naselja uznemireni su zbog ovih natpisa, naročito nakon poslednjih dogadjaja u Makedoniji.

- Sigurna sam da tog natpisa juče nije bilo. Jutros sam ga primetila pa je verovatno nastao noćas. Uplašila sam se jer sam već preživela ratne strahote bežeći iz Hrvatske. Nadala sam se da ću ovde mirno živeti a sad sam ponovo u strahu – kaže stanarka kuće na čijem je zidu osvanuo grafit.

Za sada nema informacija da li su autori grafita zaista simpatizeri albanskih terorista ili je u pitanju neslana šala lokalnih huligana. Potporni zidovi u ovom naselju puni su grafita ali su, sudeći po sadržini, njihovi autori desničari.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Policija je saopštila da im su im sporni grafiti u ulici Dimitrija Tucovića prijavljeni noćas te da se na tom slučaju radi.

UČK je inače skraćenica na albanskom jeziku za Oslobodilačku vojsku Kosova koja je bila prisutna na Kosovu i Metohiji krajem devedesetih.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delije Srbska

    12. maj 2015 | 13:21

    Šta se bunite. Država Srbija im dala dokumente a vi Srbi im prodajete nekretnine. Tako su isto i Srbi sa KiM prodali svoja imanja i otišli u Srbiju. Sad na sav glas viču "Kosovo je Srbija". Ja bih bio presretan da jeste. Ali na žalost, stvarnost je drugačija. Nego vi Nišlije šiptarima lepo prodajte kuće i stanove pa pravac Beograd. To je najbolji put da od Srbije napravite Beogradski pašaluk.

  • Nemanja

    12. maj 2015 | 13:51

    Za nenormalno naseljavanje siptara na teritorije srbije krive su vlasti koje to ne kontrolisu , i ne ogranicavaju na neke nacine.

  • Nislija

    12. maj 2015 | 12:53

    Odavno se ovo vec zna, Albanci naseljavaju Nis i to nije nikakva tajna. Sve je vise Albanaca u gradu, neki ljudi u Nisu, nekretnine prodaju iskljucivo Albancima. Sve vise se otvaraju Albanske radnje po gradu, tako da ovo nije nista neobicno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA