KO ĆE OVE GODINE DOBITI DUGU? Oni su najglasnije ustali protiv homofobije!

Nagradu za doprinos borbi protiv homofobije i transfobije uručiće prošlogodišnja dobitnica Tanja Miščević, šefica pregovaračkog tima za pristupanje Srbije EU

  • 3

Tradicionalna ceremonija dodele nagrade "Duga" za doprinos borbi protiv homofobije i transfobije za 2014/15. godinu u organizaciji Gej strejt alijanse (GSA) biće održana u petak, 15. maja, u svečanoj sali Skupštine grada Beograda (Dragoslava Jovanovića 2, glavni ulaz) s početkom u 16 časova.

U uvodnom delu ceremonije dodele nagrade prisutnima će se obratiti gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ambasador SAD u Beogradu Majkl Kirbi.

Nagradu dobitniku će uručiti prošlogodišnja dobitnica Tanja Miščević, šefica pregovaračkog tima za pristupanje Srbije EU.

Prethodno će žiri objaviti informaciju o užem izboru za nagradu "Duga" za 2014/15., dok će dobitnik biti proglašen na samoj ceremoniji dodele nagrade.

Nagradu pod nazivom "Duga" je ustanovila GSA i ona se od 2013. dodeljuje svake godine povodom 17. maja - Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije (International Day Against Homophobia and Transphobia – IDAHO) a za doprinos borbi protiv homofobije i transfobije i zaštiti i unapređenju ljudskih prava LGBT osoba u Srbiji u prethodnih godinu dana.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Nagrada se dodeljuje putem javnog konkursa i o njoj odlučuje nezavisni žiri koji ove godine funkcioniše u sastavu: Tanja Miščević, šefica Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Srbije EU i prošlogodišnja dobitnica nagrade "Duga"; Ljiljana Smajlović, predsednica Udruženja novinara Srbije (UNS) i glavna i odgovorna urednica dnevnog lista "Politika"; Ivana Konstantinović, novinarka televizije B92; Nikola Radišić, novinar televizije N1; Jovana Gligorijević, novinarka nedeljnika "Vreme"; Boris Trivan, programski direktor Instituta za digitalne komunikacije; Predrag Azdejković, predsednik Gej lezbejskog info centra (GLIC) i urednik gej magazina "Optimist"; Jovanka Todorović, koordinatorka Labrisa, kao i Milica Radović, aktivistkinja Gej strejt alijanse i predstavnica osnivača nagrade.

Prvu nagradu “Duga” za 2012/13. godinu dobilo je Odeljenje za rad sa zajednicom Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, dok je nagradu “Duga” prošle godine dobila Tanja Miščević, šefica Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Srbije EU.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Анти Антифа

    12. maj 2015 | 13:22

    Докле је стигла Скупштина....

  • Confunded

    12. maj 2015 | 13:36

    Drago mi je čuti da ima ljudi koji se bore protiv nesnosne homofobije u Srbiji, ali teško da će se promijeniti puno mišljenje Srba sve dok ovaj mentalitet idalje vlada medju nama. Puna podrška za vas ! :)

  • Витез

    13. maj 2015 | 11:29

    Е је ли могуће да се ово дијели... Ево ја ћу да почнем да дијелим награде "стомачић", за оне што помажу дебелима.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA