AMERIČKI SPECIJALCI ELIMINISALI ALBANCE: Vojnici SAD u uniformi makedonske policije pomogli u Kumanovu?

Prema priči iz diplomatskih krugova, u Makedoniju je došla grupa specijalaca za bezizlazne situacije i savladala napadače, a upravo je njihova pomoć razlog za čudna delovanja tokom krvavog vikenda

Umesto makedonske policije, specijalci u Bondstilu iz Amerike su savladali albanske teroriste u Kumanovu!

Prema priči iz diplomatskih krugova, makedonska policija nije mogla samostalno da eliminiše teroriste koji su napali Kumanovo proteklog vikenda, pa im je pomoć stigla iz glavne američke vojne baze na Kosovu, objavile su Naše novine.

- Nakon višečasovnih borbi u kojima je broj žrtava rastao, u Kumanovo su u Bondstilu stigla 102 američka specijalca, koja su obukla uniformu makedonske policije. To je grupa specijalaca koja se na teren izvodi samo u bezizlaznim situacijama, kao poslednja opcija - rekao je sagovornik ovog lista.

Prema njemu, upravo zbog toga su čudno delovala dešavanja u toku krvavog vikenda.

-  Odlično organizovana grupa se u jedan grad ukopala, a u državu je ušla preko planine, šetala po gradu s oružjem u rukama, a snajperisti su zauzeli položaje na krovovima zgrada. Prvog dana, makedonski policajci su ubijani jedan po jedan, ali su već sledećeg borbe brzopotezno prekinute - dodaje on.

Foto: tocka.com.mk Foto: tocka.com.mk

Kriminolog Dobrivoje Radovanović je ocenio akciju američkih specijalaca kao moguću, budući da su događaji u Kumanovu protekli prilično "mutno".

- Postoje dva realna objašnjenja za napade u Kumanovu. Prvo da je ovo bio klasičan teroristički napad Albanaca s Kosova koji provociraju u korist "velike Albanije" i izazivaju međunarodne incidente. Međunarodne snage su verovatno dale zeleno svetlo, posebno zbog toga što SAD stoje iza svakog projekata Albanije i "velike Albanije" - ističe Radovanović.

Međutim, moguće je i da je u sve umešana američka tajna služba koja u dogovoru s političarima izaziva ružičaste revolucije i pravi sebi materijalnu i političku korist.

Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu

Sličnog mišljenja je i analitičar Branko Radun, koji smatra da je veoma moguće da je jedna velika sila prvo nahuškala Albance, a zatim i zataškala kako bi obezbedila svoju korist.

- Zbog toga je akcija efikasna jer bi u suprotnom odugovlačenje sve otežalo i sukobi bi se otrgli kontroli i prerasli u međuetničke sukobe, što nikome ne odgovara - kaže on.

Dešavanja iz Makedonije možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs / Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FIONA

    13. maj 2015 | 00:42

    Jos ispadose i spasioci?!Au,brate!Bilo bi smesno,da nije tuzno.

  • Gaga Mkd

    13. maj 2015 | 00:43

    oko 20 policajaca su ranjena iz moje okoline i dvoje ubijenih su isto iz moje okoline, koji crni americki specijalci, ovo oni rade ili da se opravdaju sto stite siptare ili da nas srbi jos vise zamrze zato sto vide da je Srbija na gotovs! c c c

  • Zlobica

    13. maj 2015 | 00:58

    Postoje dve opcije - ili su Amerikanci organizovali ovaj terorizam ili druga opcija da su Amerikanci organizovali ovaj teror.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA