POTRESNA ISPOVEST: Najuspešniji biznismen današnjice bio žrtva surovog zlostavljanja!

Osim što je otac Ilona Maska, koji je između ostalog osnivač "Tesla motors"-a i suosnivač "PayPal"-a psihički zlostavljao, to su činila i deca u školi pa su ga jednom toliko prebili da je završio u bolnici

  • 2

I pored toga što Ilon Mask danas poseduje kompaniju koja je vodeća u sferi visoke tehnologije, njegov put ka uspehu uopšte nije bio lak. Naime, kao dečak je bio nespretan ali je voleo da čita. Njegovo interesovanje je posebno bilo usmereno ka kompjuterima i fantastici.

Ipak, dečaka koji je rođen u Pretoriji u Južnoj Africi, otac je psihički zlostavljao, a to je radio i njegovoj sestri i bratu, piše Vašington post.

Kao da to nije bilo dovoljno, pa je i u školi bio žrtva zlostavljanja. Jednom prilikom su ga druga deca gurnula niz stepenice, a jednom su ga i toliko pretukli da je završio u bolnici.

- Mog najboljeg druga su naterali da me namami iz skrovišta kako bi mogli da me prebiju. Mnogo je bolelo. Iz nekog razloga su odlučili da ja budem taj koga će uvek proganjati i godinama nisam imao mira. Jure vas bande u školi kako bi vas premlatili, a kada bi došao kući, situacija nije bila ništa bolja - rekao je Mask o svom detinjstvu.

Foto: Wikipedia/Heisenberg Media Foto: Wikipedia/Heisenberg Media

Navodni razlog za probleme koje je imao kući i u školi su bili zbog toga što je napustio Južnu Afriku i otišao u Ameriku.

Danas, Ilon Mask se smatra jednim od najboljih biznismena na svetu. Generalni direktor i osnivač je aeronautičke kompanije "Spejs X", suosnivač, direktor i dizajner u preduzeću "Tesla motors", ali i predsednik Solarnog grada.

Osim toga, suosnivač je i "PayPal"-a, i "Zip 2", a takođe je osmislio i futuristički super-brzi transportni sistem poznat pod nazivom "Hyperloop".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA