SUPRUGE PUTINOVIH MILIJARDERA KUKAJU: Mnogo je teško trošiti tolike pare!

Najviše je izgubio Putinov blizak prijatelj Genadij Timčenko, kojeg su SAD i EU prvi stavili na popis za sankcije, te je on izgubio oko 5 milijardi dolara i pao sa vrha liste. Međutim, iza svakog uspešnog muškarca stoji supruga koja je tu da mu pruži utehu

  • 2

Nedavno je objavljen novi popis ruskih milijardera koji je uznemirio mnoge jer je u odnosu na onaj iz 2014. godine "otpalo" čak 23 milijardera. Ovakva situacija se nije desila već 25 godina. Međutim, u njihovom bogatstvu svakako najviše uživaju njihove žene, supruge ruskih tajkuna.

A OD MUŽA - VILA NA TAJLANDU: Šta mislite, koja srpska lepotica je dobila ovakav poklon?

Sankcije koje su SAD, EU i ekonomske sile poput Japana, Kanade i Austrije uveli kremlju zbog umešanosti u ukrajinsku krizu najviše se pogodile ruske bogataše. Rusija trenutno ima 88 milijardera, u odnosu na 111 koliko je imala prošle godine.

Najviše je izgubio Putinov blizak prijatelj Genadij Timčenko, kojeg su SAD i EU prvi stavili na popis za sankcije, te je on izgubio oko 5 milijardi dolara i pao sa vrha liste. Međutim, iza svakog uspešnog muškarca stoji supruga koja je tu da mu pruži utehu. U pitanju je Elena Timičenko, finska državljanka, koju je Putin odlikovao Ordenom prijateljstva za doprinos finsko-ruske službe.

Foto: Profimedia/Corbis/ITAR-TASS/Vyacheslav Prokofyev Foto: Profimedia/Corbis/ITAR-TASS/Vyacheslav Prokofyev

Na čelu popisa se prvi put našao i Vladimir Potanjin, a to nije najgora stvar koja ga je zadesila. Naime, razvod sa suprugom Natalijom će ga mnogo više koštati nego oduzimanje imovine zbog sankcija.

Sada su na red došli i ljudi iz vrha sporta, a kada to kažemo, mislimo na Romana Abramoviča, vlasnika fudbalskog kluba Čelsi koji je skliznuo ispod desete pozicije na 12. Njegova supruga, Darija Daša Žukova je jedna od najpoznatijih i najglamuroznijih žena ruskih bogataša.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Odmah iza Abramoviča je Andrej Meljičenko, koji je "težak" oko devet milijardi dolara. Njegova supruga je Sandra Nikolić, nekadašnja članica poznatog beogradskog ženskog sastava Modelsice. O njihovoj svadbi se još uvek priča, a veselje su upriličili Hulio i Enrike Iglesias, Vitni Hjuston i Kristina Agilera. Sandra je poznata po izjavi da je biti žena milijardera "full-time job".

Foto: Profimedia/Ria Novosti Foto: Profimedia/Ria Novosti

Irina Viner žena je Ališera Usmanova, godinama najbogatijeg Rusa, koji je sada pao na treću poziciju s još uvek impozantnih 14 milijardi dolara imovine. Ona je predstavnica ruske reprezentacije u umetničkoj gimnastici, a među njenim pulenima bila je i Alina Kabajeva.

Najtajnija je Ljudmila Lisina, supruga vlasnika najvećih metalurških fabrika u Rusiji Vladimira Lisina, “teškog” oko 12 milijardi dolara. Lisin je dugo bio nedokučiv za ruske i svetske medije. O njegovu privatnom životu nije se znalo ništa, čak ni to koliko ima dece.

Humanitarnim radom ističe se njeno udrženje pomaže deci sa psihičkim poteškoćama, a sa ruskim Ministarstvom zdravstva sarađuju na više od 100 projekata.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji.hr / Mondo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA