Udario izvršitelja metalnom štanglom zbog duga od 300.000 dinara!

Sudija za prethodni postupak odredio pritvor Danilu Mijatoviću zbog opasnosti da bi mogao da utiče na svedoke

  • 8

Osnovni sud u Šapcu odredio je pritvor do 30 dana Danilu Mijatoviću (25) iz sela Mačvanski Metković, jer je u ponedeljak napao izvršitelja Milana Jovičića (58) metalnom štanglom i naneo mu teške telesne povrede.

 

Portparol suda Ivana Milošević rekla je da je sudija za prethodni postupak odredio pritvor Mijatoviću zbog opasnosti da bi mogao da utiče na svedoke.

 

Mijatović se tereti za dva krivična dela - napad na službeno lice u obavljanju službene dužnosti, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora, kao i ometanje ovlašćenog službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti i održavanja javnog reda i mira, za koje je zaprećena kazna do tri godine zatvora, rekla je Milošević.

 

Foto: Tanjug/Irfan ličina

Foto: Tanjug/Irfan ličina

 

Protiv Mijatovića je u toku istražni postupak koji vodi Osnovno javno tužilaštvo u Šapcu, ukazala je portparolka.

 

Mijatović je napao izvršitelja tokom sprovođenja izvršenja, konkretno popisa svinja, na imanju Mijatovića zbog duga od 300.000 dinara. Tokom napada izvršitelj Jovičić je zadobio teške telesne povrede.

 

U šabačkoj bolnici operisana mu je desna ruka, koja je polomljena u predelu lakta.Inače, zakonom je propisano da izvršitelj ima status službenog lica, te je napad na njega izjednačen sa napadom na policiju.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA