DOKTORIRALA MEDICINU SA 102 GODINE: Nemica postala najstariji doktor nauka na svetu!

Ingeborg Rapoport (102) je trebalo čitavih 45 minuta da odbrani svoj doktorski rad pred komisijom od tri profesora, i time je postala najstariji doktor nauka na čitavoj planeti

  • 11

Ingeborg Rapoport (102) iz Nemačke je odbranila doktorsku disertaciju na univerzitetu u Hamburgu, nakon što je pre tačno 77 godina na tom istom univerzitetu njen diplomski rat iz medicine bio odbijen, preneli su danas nemački mediji.

VEČITI STUDENTI I ĐACI, NIKAD NIJE KASNO: Baka maturirala u 103. godini, čitavog života je čekala na ovo! (VIDEO)

Ingerborg je trebalo čitavih 45 minuta da odbrani svoj doktorski rad pred komisijom od tri profesora, i time je postala najstariji doktor nauka na čitavoj planeti.

Razlog za odbijanje njenog diplomskog rada koji se odnosio na difteriju, u vreme nacističke Nemačke, su bili "rasistički razlozi". Naime, njena majka je bila Jevrejka.

Kada je htela prvi put da ga brani imala je svega 25 godina, a Adolf Hitler je u tom periodu došao na vlast.

Nakon toga, Nemica je 1938. otišala u SAD gde je uspešno završila studije medicine i započela karijeru. Dobila je priznanje tadašnjeg američkog predsednika Harija Trumana za doprinos u čuvanju rezervi krvi.

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/stockimages Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/stockimages

Njen sin tom je ispričao priču Ingeborg Raporport sadašnjim profesorima u Hamburgu, pa su odlučili da joj ponude da doktorira, na šta je ona odmah pristala.

Ingeborg će 9. juna nakon uručenja doktorske diplome ući u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji doktor nauka, a pre nje, tu titulu je držao jedan 97-godišnjak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Barbi

    16. maj 2015 | 11:54

    Predivno! Bako od srca ti cestitam

  • Dki

    16. maj 2015 | 09:17

    E , Baš mi je drago zbog bake. Sa duge strane mi je žao. Kako se niko ne seti da joj pošalje pravu adresu iz Srbije? Do sada je mogla biti svetski šampion u broju doktorata.

  • Nista licno

    16. maj 2015 | 08:23

    Svaka cast!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA