DEVOJČICA (12) AKTIVIRALA BOMBU: Raznela šest osoba i sebe!

Devojčica, stara oko 12 godina, aktivirala je eksploziv sakriven ispod odeće na autobuskoj stanici na severoistoku Nigerije

  • 5

Devojčica od oko 12 godina, izvrsila je danas samoubilački napad na autobuskoj stanici na severoistoku Nigerije, u kojem je ubijeno sedmoro, a ranjeno najmanje 30 ljudi.

Napad se dogodio ubrzo pošto su vlasti saopštile da su pripadnici ekstremističke grupe Boko Haram ponovo zauzeli strateški važan grad u tom regionu.

- Devojčica od oko 12 godina, aktivirala je eksploziv sakriven ispod odeće, dok se približavala stanici - rekao je jedan od svedoka napada.

Šef lokalne bolnice "Sani Abača", doktor Gara Fika, rekao je da je u bolnicu stiglo šest tela i 32 ranjenika, ali da je jedna osoba ubrzo preminula, preneo je AFP.

Ova autobuska stanica već je više puta bila meta samoubilačkih napada.

Foto: Ilustracija - AP/Tanjug Foto: Ilustracija - AP/Tanjug

Francuska agencija navodi i da za sada nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napad, ali da Boko Haram često koristi mlade devojke kao bombaše-samoubice.

Zamenik guvernera susedne države Borno, Mustafa Zana, rekao je juče da postoje informacije da je Boko Haram regrutovao nekoliko bombaša-samoubica.

Zana je, takođe, rekao da su pripadnici Boko harama zauzeli nigerijski grad Marte u državi Borno, koji je bio oslobođen u februaru.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA