PRIČA O BOŠKU I ADMIRI: Falilo im je 10 koraka da pobegnu iz ratnog Sarajeva, onda ih je oborio SNAJPER! (VIDEO)

Mladi i zaljubljeni, iako različitih nacionalnosti u vremenu kada je to bilo skoro pa nemoguće, pripremali su venčanje i beg iz nepodnošljive stvarnosti. Zaustavio ih je snajper

  • 89

Na današnji dan pre 22 godina poginuli su sarajevski Romeo i Julija, Boško Brkić i Admira Ismić. Ovi dvadesetpetogodišnjaci, 18. maja 1993. godine, u pokušaju da pobegnu od zla i ludila koje je zadesilo njihovu zemlju, ubijeni su na Vrbanja mostu.

Srbi nisu ubili sarajevskog Romea i Juliju, to su učinile bosanske Ševe!

Mladi i zaljubljeni, iako različitih nacionalnosti u vremenu kada je to bilo skoro pa nemoguće, pripremali su venčanje i beg iz nepodnošljive stvarnosti.

Tog kobnog majskog dana u popodnevnim satima, u nadi da će uspeti da pobegnu iz Sarajeva postali su Romeo i Julija.

Boškov otac je umro, a majka i brat otišli u Srbiju. U Sarajevu nije imao nikoga, osim svoje srednjoškolske ljubavi Admire. Kako je on ostao zbog nje u Sarajevu, tako je ona željela s njim da ode u Srbiju.

Foto: RTS - Kvadratura kruga Foto: RTS - Kvadratura kruga

 

Na današnji dan pre 22 godine, na Vrbanja mostu, snajperskim hicem ubijeni su Boško i Admira, a njihova tela su sedam dana ležala na ulici. 

Slika mrtvih tela Romea i Julije iz Sarajeva, kako zagrljeni leže na sarajevskom mostu, obišla je svet.

Sedam dana nakon što su ubijeni, Vojska RS izvukla je njihova tela sa mosta i sahranila ih u Lukavici. Po završetku rata, 1996, na inicijativu i želju Admirinih roditelja, njihovi posmrtni ostaci su prebačeni na groblje Lav u Sarajevu i zajedno sahranjeni.

Za njihovo ubistvo niko nije odgovarao: krivci nisu nađeni.

"Ma kakva Julija, kakav Romeo, niko se nije tako volio..."

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sever-jug

    18. maj 2015 | 09:33

    Verovali su u ljubav i verovali ljudima a oni pucali u njih. Nisu mogli da podnesu cinjenicu da ona njihova odlazi sa srbinom na srpsku stranu. Zbog njihove mtznje i bahatosti ugasene dve mladosti i jedna velika ljubav. A da su im zivote postedeli i pustili ih da odu, sada bi Bosko i Admira radjali decu, ne srpsku, ne muslimansku nego svoju.

  • Vladimir

    18. maj 2015 | 10:38

    Ja sam iz Sarajeva bio sam u pravcu mosta u zgradi na polozaju Srba..za njihov prelazak su znale i jedna i druga strana i to je bilo dogovoreno da ih niko ne dira...da mogu bezbedno preci...ali odjednom je metak je pogodio prvo Boska i on je pao a posle i Admiru niko nije znao odakle i ko puca...posle se zasnalo da su to gadjale paravojne muslimanske formacije poznate kao Seve koji su inace terorisali Srpsko Sarajevo sa snajperskom vatrom...to su potvrdili posle i muslimani nama na motoroli te Seve nisu znali za dogovor i za njihov prelazak tako su rekli...tuga lezali su tako na mostu gledali smo i plakali sve vreme dok ih nisu izvukli...ee kakva je to ljubav bila Srbina i Muslimanke da je vise toga bilo tada ne bi ginuli i ubijali se

  • srba

    18. maj 2015 | 09:03

    Tuzno, jako tuzno! Ali je ta slika sto je obisla svet, nestala kad se saznalo da srbi nisu njihove ubice!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA