UHAPŠEN SRBIN U ŠPANIJI: Naterao Marokanca da mu proda bubreg za 6.000 evra!

Migranta iz Maroka je Srbin uz pretnju ubistvom naterao da mu proda bubreg za bolesnog sina, ali ga je španska policija razotkrila i uhapsila pod optužbom za trgovinu organima

  • 0

Srbin, vođa kriminalne grupe u Španiji, uhapšen je u toj zemlji kad je pokušao da od siromašnog migranta kupi bubreg za 6.000 evra, preteći da će ga ubiti ako ne prihvati dogovor, saopštila je danas policija.

Srbin, vođa klana baziranog oko plaža u blizini Taragone na severoistoku Španije, želeo je organ za svog odraslog sina, koji ima oštećenje bubrega, navodi AFP.

Plan je otkriven tokom istrage ovog srpskog klana, koji se bavio provalama u Španiji i Nemačkoj, rekao je šef španske policije Injasio Kozido na konferenciji za novinare.

Tokom istrage, policajci su otkrili da su članovi bande nagovorili sredovečnog marokanskog migranta bez ličnih dokumenata da im da bubreg.

Foto: sxc.hu/Lisapizza Foto: sxc.hu/Lisapizza

Za vreme medicinskog testiranja, migrant se predomislio, pa su ga članovi bande zarobili i tukli, rekao je Kozido. Marokanac je na kraju pristao da se podvrgne operaciji, pošto su mu pretili ubistvom.

Španska policija je, zbog ovog slučaja, uhapsila vođu grupe i njegovog sina, kao i još troje ljudi, pod optužbom za trgovinu organima.

U vezi sa provalama, uhapšeno je još 48 ljudi, optuženih da su angažovali decu da upadaju u kuće bogatih ljudi i kradu nakit i novac.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA