Tužilaštvo traži maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina za Šarića i njegovu grupu!

- Radili su sa direktnim umišljajem, bili su naročito uporni u vršenju krivičnih dela bez obzira na sudske postupke koji su se paralelno vodili. Pobude su bile isljkučivo sticanje enormne finansijske koristi - rekao je Saša Ivanić

  • 15

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je danas Specijalnom sudu u Beogadu da Darka Šarića osudi na maksimalnu kaznu zatvora od 30 do 40 godina zatvora zbog organizovanja kriminalne grupe i krijumčarenja ukupno 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu.

Maksimalnu kaznu zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Ivanić u završnoj reči predložio je sudu da izrekne i ostalim pripadnicima Šarićeve grupe.

Tužilac je istakao da za optužene nema olakšavajućih okolnosti, dok je otežavajućih na pretek.

Ivanić smatra da je tokom suđenja dokazano da su optuženi izvršili krivična dela koja im se stavljaju na teret, a to su udruživanje radi vršenja krivičnih dela i stavljanje u promet opojnih droga.

- Radili su sa direktnim umišljajem, bili su naročito uporni u vršenju krivičnih dela bez obzira na sudske postupke koji su se paralelno vodili. Pobude su bile isljkučivo sticanje enormne finansijske koristi - rekao je Ivanić.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Takođe je predložio da se svim optuženima koji se brane sa slobode, odredi pritvor, a za svedoke saradnike je tražio znatno manje kazne.

Tako je predložio da Nebojša Joksović dobije ne više od šest meseci zatvora, Radan Adamović ne duže od deset, dok je za Draška Vukovića tražio ne više od osam meseci.

Suđenje Šariću nastavlja se 27. maja iznošenjem završnih reči optuženih i njihovih branilaca. Nakon što svi kažu šta imaju u završnici, sud će odrediti datum izricanja prvostepene presude.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    19. maj 2015 | 21:28

    Ma mogu oni da traze sta oce. On dobija 9 godina, evo videcete. A onda ide fino ponasanje itd... pa ce mu to skratiti. Nije mi jasno sto mu mi sudimo kada ga niko ne tereti sem nas. Tamo gde je nadjena droga niko ne pita za njega.

  • Boki

    19. maj 2015 | 22:04

    Ljudi moji,covek razvio pola drzave,ima da dobije koji simbolicnu godinicu zatvora i aj ćao

  • Није Монтенегро, већ јуначко Српско легло

    19. maj 2015 | 21:48

    Издржи Даре

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA