KO BI OD VAS JOŠ UČINIO OVO? Pokojni bračni par bolesnoj srpskoj deci ostavio 700.000 evra!

Đura i Ilinka Trifunović posle Drugog svetskog rata odselili su za Kanadu i tamo su se sve do penzije bavili uzgojem živine na farmi. Kad su preminuli, sav novac koji su imali ostavili su Srbiji

  • 16

Bračni par iz Dalmatinskog Kosova Đura i Ilinka Trifunović, koji su godinama živeli i radili u Kanadi, želeli su da posle njihove smrti Institut za majku i dete u Beogradu dobije vrednu donaciju od 700.000 evra.

Ta želja je i napisana u testamentu, nakon čega je Institutu uplaćen prvi deo iznosa. J. R. (65), rođaka bračnog para Trifunović, kaže da je veoma ponosna na njihov gest.

- Srećna sam zbog toga što će njihova donacija pomoći najmlađim pacijentima u Institutu za majku i dete. Ujak i ujna nisu imali dece, pa im je upravo zbog toga bila želja da pomognu ovakvoj ustanovi - kaže ona.

Trifunovići su se posle Drugog svetskog rata odselili za Kanadu i tamo su se sve do penzije bavili uzgojem živine na farmi.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

- Ujak je i za života bio veliki humanitarac. Donirao je novac za izgradnju crkve u Hamiltonu, zatim manastiru Hilandar u vreme požara i mnogim drugim institucijama. Bio je veliki čovek i ponosna sam na njega - priča J. R.

V. d. direktora Instituta dr Radoje Simić kaže da je ovaj plemeniti gest veoma značajan za njihovu ustanovu, kao i najmlađe pacijente koji se tamo leče.

- Rekonstruisaćemo treći sprat, na kojem se nalazi odeljenje imunologije i metabolizma, kao i odeljenje gastroenterologije s hepatologijom. Renoviraće se i jedinstvena laboratorija u našoj zemlji, za poremećaje metabolizma, a biće i nabavljena oprema za EEG snimanje, kao i aparat za artroskopiju - kaže dr Simić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA