OVIH 300 LJUDI UPRAVLJA MILIJARDAMA EVRA: Evo zašto su se skupili i šta su radili u Beogradu!

ICV, udruženje kontrolera, samo u Nemačkoj ima više od 8.000 članova, a u Srbiji više od 220. Kontroleri su obično stručnjaci sa titulom diplomiranih ekonomista, njihova prosečna starost je 35 godina, a čak 66 odsto njih su žene!

  • 0

U hotelu "Crowne Plaza" u Beogradu, održan je 3. Kongres kontrolera Srbije, pod pokroviteljstvom Međunarodnog udruženja kontrolera – ICV (International controlling Association).

Kongres predstavlja najveći skup iz oblasti kontrolinga u ovom delu Evrope i okupio je više od 300 eksperata iz oblasti kontrolinga, finansija i menadžmenta, koji rukovode najvećim privatnim, državnim i internacionalnim kompanijama u Srbiji.

Predstavljena su iskustva i primene kontrolinga u Srbiji, okruženju i svetu. Menadžment centar Beograd zastupa praktičnu primenu kontrolinga i u skladu sa tim svi govornici su bili finansijski direktori i direktori kontrolinga iz različitih industrija (telekomunikacije, bankarstvo, osiguranje i druge).

Foto: Promo Foto: Promo

Na Kongresu su govorili Andreas Graf, CFO Vip Mobile Srbija, Nenad Kovačević, CFO Tetra Pak, Milan Bukumirović, CFO Knjaz Miloš, Dalibor Jevtić, Victoria grupa, Nikola Petreski, direktor kontrolinga Telenor, Ljubomir Skupek, direktor kontrolinga Raiffeisen bank, Aleksandra Paunić, direktor kontrolinga Wiener osiguranje, Jovana Kondić, direktor kontrolinga Merkator S, Ivan Tadić, direktor kontrolinga Hemofarm, Miša Lukić, predsednik MMS Communications, Saša Trandafilović, načelnik Uprave za budžet Vojske Srbije, Tatjana Lukić, regionalna direktorka Microsoft.

Predsednik ICV-a Srbija, Bojan Šćepanović, naglasio je: „ICV predstavlja najveće udruženje kontrolera na svetu koje daje jasnu pomoć kontrolerima kako primenjivati kontroling u praksi. Ovaj kongres je odlična platforma za razvijanje kontrolinga.“

Foto: Promo Foto: Promo

Milan Bukumirović, finansijski direktor kompanije Knjaz Miloš AD, je istakao: „Kontroling je dinamičniji nego ikada i sve više predstavlja podršku biznisu i najvišim strukturama odlučivanja u kompaniji pri izboru kako strateškog pravca, tako i operativnih alternative.” Jovana Kondić, direktorka kontrolinga Merkatora S rekla je da je kongres odlično mesto za razmenu ideja sa kolegama iz prakse.

Mendžment Centar Beograd po treći put organizuje Kongres kontrolera. Kontroling je nemačka filozofija ostvarivanja ciljeva, a tim MCB-a u svom radu kopira najbolja iskustva nemačke filozofije i prenosi ih u Srbiju.

ICV, udruženje kontrolera, samo u Nemačkoj ima više od 8.000 članova, a u Srbiji više od 220. Kontroleri su obično stručnjaci sa titulom diplomiranih ekonomista, njihova prosečna starost je 35 godina, a čak 66 odsto njih su žene.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA