DŽIHADISTA JE HTEO DA ME VODI U RAT: Novinarka na tajnom zadatku objavila ŠOKANTAN SNIMAK (VIDEO)

Džihadista po imenu Ahmed Kanter nije mogao ni da zamisli ko se krije iza marame sa druge strane ekrana

  • 1

Džihadista iz Velike Britanije, koji je otišao u Siriju da se bori na strani Islamske države, uhvaćen je kako pokušava da namami maloletnu devojku da mu se pridruži i postane njegova supruga.

Naime, u jezivom razgovoru koji je pod lažnim imenom Abu Antar, novinarka vodila sa njim, džihadista joj je dao detaljna upustva kako da pobegne od svojih roditelja i uputi se na opasno putovanje do Bliskog istoka.

Navodnu tinejdžerku je putem video-razgovora i poruka mamio više od nedelju dana, a u jednom trenutku ju je i upitao na koji način da je "potkupi, i da će je potkupiti kao svoju buduću suprugu". Međutim, ono što nije znao je da je devojka s velom na glavi zapravo kanadska reporterka na tajnom zadatku.

Istragu koju je proveo "The Mail on Sunday" pokazala je da je reč o muškarcu iz Londona, kojem je pravo ime Ahmed Kanter. Rođen je u Somaliji, a u Birtaniju je došao kada je imao šest meseci. Pre nego što je otišao u Raku živeo je sa majkom, sestrom i tri brata, a jedan od njih je novinarima ispričao da se Kanter bavio knjigovodstvom, objavio je Daily Mail.

Foto: Tanjug/AP/Raqqa Media Center Foto: Tanjug/AP/Raqqa Media Center

Porodica koja se šokirala ovom vešću je pokušala na sve načine da se distancira od njegovih postupaka, pa su rekli da su čak spremni i da sarađuju sa policijom.

Inače, ova reporterka iz Kanade je otvorila lažan Tviter profil putem kojeg se predstavlja kao tinejdžerka koja ima 15 godina, s ciljem da proveri koliko će pažnje dobiti od džihadista. Za samo nekoliko sati je dobila mnoštvo poruka, a Kanter je bio jedan od prvih koji joj se javio.

Nakon toga, počeli su da komuniciraju putem društvene mreže Kik. Ubrzo ju je Kanter zaprosio, pa su svoju komunikaciju nastavili putem Skajpa. Međutim, ona je odlučila da prekine svaku komunikaciju nakon što je on počeo da vrši pritisak da putem Skajpa obave islamsku svadbenu svečanost pod nazivom "nikah".

Poruke na društvenim mrežama pokazale su da je nakon toga namamio drugu muslimanku u Siriju, za koju se veruje da je iz Tunisa, i na kraju se njom oženio. Kada su novinari putem Tvitera s njima kontaktirali, promenili su imena i blokirali profile.

Ipak, kada su ga ponovo putem Kika upitali zašto je pokušao da namami 15-godišnju devojku u Siriju, usledio je besan odgovor u kojem je poručio da bi voleo da im svima stavi nož pod grlo.

(Telegraf.rs / Dnevik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA