KAPETAN DRAGAN MOLI ZA POMOĆ IZ ZATVORA: Izručuju me Hrvatima, NIKO NE SME DA ME BRANI!

- Pripremajući svoju odbranu pred hrvatskim sudom, angažovao sam dvoje advokata iz Hrvatske, ali su mi oni ovih dana iznenada otkazali punomoćje. Jedan branilac je dobio ozbiljne pretnje da će mu porodica stradati zbog mene. Advokati su uplašeni, napustili su me i sada nema ko u Hrvatskoj da me brani - kaže Kapetan Dragan

Optuženik za ratne zločine u Hrvatskoj Dragan Vasiljković, poznat kao Kapetan Dragan, trebalo bi da bude izručen Hrvatskoj 15. jula, pošto je Australija od zvaničnog Zagreba dobila dokaze da će suđenje njenom državljaninu biti pošteno i nepristrasno, pišu Večernje novosti.

U ekskluzivnom razgovoru za taj list, Vasiljković iz australijskog pritvora u kome se nalazi već devet godina, kaže da nema poverenje u Hrvatsku koja ga je, kako ističe, nedužnog optužila za ratne zločine.

- Pripremajući svoju odbranu pred hrvatskim sudom, angažovao sam dvoje advokata iz Hrvatske, ali su mi oni ovih dana iznenada otkazali punomoćje. Jedan branilac je dobio ozbiljne pretnje da će mu porodica stradati zbog mene. Advokati su uplašeni, napustili su me i sada nema ko u Hrvatskoj da me brani - rekao je Vasiljković.

Uz tvrdnju da će ga u Hrvatskoj ubiti, Vasiljković je preko prijatelja, koji su ga ovih dana posetili u sidnejskom zatvoru, informaciju o tome da nema ko da ga brani poslao Ambasadi Srbije u Kanberi.

Foto: sense-agency.com Foto: sense-agency.com

List piše da će Australija kapetanu Draganu kao australijskom državljanininu da plati odbranu pred hrvatskim sudom. Novac za to je izdvojen i biće plaćen advokatima iz Hrvatske po obavljenom poslu.

Reč je o primamljivoj sumi i zaradi. Po advokatskom cenovniku, samo ulazak u sudnicu na prvo ročište advokati u Zagrebu naplaćuju po 800 evra, pišu Novosti.

Australijska vlada je u novembru 2012. donela odluku da će kapetana Dragana izručiti Hrvatskoj, nakon višegodišnjeg pravnog natezanja i pokušaja odbrane da ospori hrvatski zahtev za izručenjem koji je podnet 2005.godine.

Kapetana Dragana Hrvatska traži u vezi optužbi za ratne zločine počinjene u vreme kada je bio paravojni komandant u Krajini 1991. i 1992. godine.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cimanje

    25. maj 2015 | 08:47

    E, Srbijo jesi bedna i treba da izumremo kao nacija.

  • dexter

    25. maj 2015 | 08:49

    U ratu si valjao a u miru te pustaju niz vodu! Kakva tuga! I kad sutra opet zagusti i budu trebali vojnici i oficiri niko nece da rizikuje i da bude odgovoran! I bicemo slabi i unistice nas!

  • ΞΨΩΣ...

    25. maj 2015 | 09:37

    Sramota šta je ovaj častan i pošten čovek i srpski vojnik doživeo,ustani Srbijo...PRAVDA ZA KAPETANA DRAGANA...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA