Nije htela da obreže sina, a šta joj se zbog toga desilo će vas šokirati (FOTO)

Heder Hironimus je odbila da potpiše saglasnost da se njen sin obreže, pa je sa četvorogodišnjim detetom pobegla u Brauvard Kaounti u Floridi

  • 66

Obrezivanje za mnoge nije ništa strašno, ali se Heder Hironimus, majka četvorogodišnjeg sina, oštro borila protiv tog čina. Naime, ona je odbila da potpiše saglasnost da se ova intervencija izvrši nad njenim sinom, nakon čega je sa njim pobegla u drugi grad gde je uhapšena.

ŠTA VI MISLITE: Da li je obrezivanje penisa zdravo?

Heder je odbila da potpiše saglasnost zajedno sa mužem Denisom Nebusom, pa je sa četvorogodišnjim detetom pobegla u Brauvard Kaounti u Floridi, gde je i uhapšena.

Ona je provela devet dana u zatvoru pre nego što je potpisala svoj pristanak za obrezivanje sina, nakon čega je puštena na slobodu. Tokom boravka u sudu uslikana je kako plačući daje svoj pristanak.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ova mlada žena pripada grupi intaktivista koji se bore protiv obrezivanja i koji doktore pozivaju da prekinu sa ovom intervencijom.

(Telegraf.rs / Izvor: Metro.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A zasto

    25. maj 2015 | 15:22

    Kao iz higijenskih razloga zato sto to neki tako kazu.Danas je to jasan pokazatelj verskog opredeljenja u danasnjem vremenu.O kakvim higijenskim razlozima neki ovde lupetaju.Zivite u 21 veku imate kupatilo imate sapun je se vi kupate idioti o cemu vi ovde pricate kakvi higijenski razlozi.Obrezivanje ili ti "sunecenje" je cin i pokazivanje verskoj pripadnosti to rade hebreji i muslimani.Zasto bi se mi ostali morali obrezivati.Ja to nebi nikada radio iz moralnih i iskljucivo i principijelnih razloga zato sto to rade ove dve grupacije ljudi.Eto samo zato i ko moze da me ubedi da je to iz higijenskih razloga ili nekih drugih i ko ima pravo da me na to natera.A tek pogotovo ko moze nekoga da natera da ti radi svome detetu.Ma nema te demokratije koja bi me na to naterala!

  • Ginekolog 100%

    25. maj 2015 | 16:12

    Braco zivim na floridi imam sincice nijedan nije obrezan,doktori pitaju oces ili neces mi smo rekli ne zato sto smo pravoslavci toga kod nas nema samo se nasmijo I reko okkkkkkk to je sve,mislim usebi neces ti burek pojest od naseg mesa :))))

  • Duki

    25. maj 2015 | 15:04

    Da je tvorac delio vaše mišljenje o bakterijama i tom "higijenskom" zahvatu? Verovatno bismo imali rog. Lako se održava. E moji pametnjakovići? Ta koživca nešto i štiti. Vama preporučujem više pranja mlakom vodom. To je dovoljno. Umesto toga vi pirkate guzice. Trpate se u božiji posao. Da nećete možda teflonizirati pišu? Pranje bi bilo nepotrebno , zar ne ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA