PUTIN PONOSAN: Rusija druga na svetu po izvozu oružja!

- Prošlogodišnji rezultat je pokazao da je izvoz ruskih vojnih proizvoda premašio 15,5 milijardi i da je na tom nivou u protekle tri godine - naveo je Vladimir Putin predsednik Rusije

  • 16

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas da je izvoz ruskog oružja premašio vrednost od 15,5 milijardi dolara u 2014. godini i da je Rusija na drugom mestu u svetu među izvoznicima oružja.

- Prošlogodišnji rezultat je pokazao da je izvoz ruskih vojnih proizvoda premašio 15,5 milijardi i da je na tom nivou u protekle tri godine - rekao je Putin na sastanku Komisije za vojnu i tehničku saradnju.

PUTIN ČVRST, ALI SE KOCKA: Evo šta kaže komandant NATO snaga o ruskom predsedniku

Prema ruskom predsedniku, Rusija čvrsto drži drugo mesto na listi svetskih izvoznika naoružanja i vojne opreme, i da je to odlično dostignuće na kompleksnom tžištu koje se dinamično razvija.

Prema podacima međunarodnih institucija, prvo mesto na globalnoj pijaci naoružanja drže SAD sa udelom od 31 odsto, dok je Rusija druga, prenela je ruska agencija Tas.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Rusija je na drugom mestu sa udelom od 27 odsto tržišta, a svi drugi su daleko iza - dodao je on.

Putin je pohvalio domaće proizvođače naoružanja i najnaprednijeg oružja koji se uspešno takmiče na svetskoj pijaci.

- Dozvolite mi da istaknem da su postignuti indikatori i rezultat sistematskog rada na promovisanju ruske tehnologije i proizvoda u oblasti vojne i tehničke saradnje - rekao je ruski predsednik.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Prošle godine, naši vojni proizvođači učestvovali su na 24 međunarodne izložbe i naši proizvodi se prodati u 62 države. Pored toga, imamo sporazume o vojnoj i tehničkoj saradnji sa 91 zemljom - rekao je Putin.

Ruska Komisija za vojnu i tehničku saradnju održala je drugi sastanak ove godine. Putin je predložio da na sastanku treba da se sumiraju rezultati za 2014. godinu i iznesu planovi za period od tri godine, preneo je Tas.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bas tako!

    25. maj 2015 | 18:16

    I treba da budes ponosan. Radis svoj posao za svoju drzavu,i ne das da se niko mesa u "tvoje dvoriste"Tako treba!

  • Stanko

    25. maj 2015 | 21:52

    @Peki, zato je Americko oruzje 3 puta skuplje pa zauzimaju neki procenat vise nego Rusi u izvozu naoruzanja. Nemoj da zaboravis da od njih kupuju bogate zemlje, ne zato sto imaju bolje oruzje odRusa nego sto su ekonomski zavisne. Saudijska Arabija, Izrael, novopridoslice u NATO-u , svi koji moraju da imaju naoruzanje po NATO standardu. Kad bi se pitale a ne pitaju se pre bi kupili od Rusa

  • Peki

    25. maj 2015 | 18:19

    Ne znaju nista drugo da napprave...a cak i oruzje je krs samo je pet puta jeftinije i dostupnije pa siromasne zemlje idu po sistemu dak sta das.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA