Iza brave navijači Zvezde i Rada zbog nereda u Resniku

Krivične prijave zbog ometanja službenog lica u obavljanju posla podnete su protiv dve osobe, a zbog napada i nasilničkog ponašanja krivično će odgovarati 16 osoba, od kojih su dve maloletne, naveo ministar Dačić

  • 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je posle incidenata u Resniku privedeno 20 osoba, od kojih je 14 zadržano i da je reč o navijačima Crvene zvezde i Rada. Dačić je istakao da su protiv njih podnete i krivične i prekršajne prijave.

Krivične prijave zbog ometanja službenog lica u obavljanju posla podnete su protiv dve osobe, a krivične prijave zbog napada i nasilničkog ponašanja protiv 16 osoba, od kojih su dve maloletne. Prekršajne prijave podnete su protiv dve osobe, dodao je Dačić.

On je naglasio da nema razloga da bilo ko napada policiju i da je ona reagovala kada su je gađali kamenjem, ali i ukazao da problem nije u nadležnosti policije, već je adresa za to pitanje gradska vlast. Dačić je ukazao da policajci ne mogu da budu "glineni golubovi" i da je povodom incidenta u Resniku razgovarao s predstavnicima gradskih vlasti.

- Mislim da je dobro da se spreče ovakvi događaji, ali i da Romi ne mogu da budu raseljeni sa jedne lokacije, a da na drugoj ne žele da ih prime -  naglasio je Dačić.

Juče je u Resniku grupa meštana pokušala da spreči postavljanje kontejnera za stanovanje za Rome, a prilikom intervencije policije, koja je privela četiri osobe, lakše je povređeno 12 policajaca i dva građanina.

(I. M. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA