ERUPTIRAO VULKAN: Ugrožen ceo ekosistem i oko 500 roze iguana koje su zaštićena vrsta na Galapagosu!

Vulkan se nalazi na severnom delu ostrva Izabela, najvećeg u arhipelagu i daleko je od jedinog naseljenog mesta Puerto Viljamila, 115 kilometara južno

  • 0

Vulkan na jednom od ostrva Galapagosa eruptirao je prvi put posle 33 godine, preteći ekosistemu koji je inspirisao teoriju evolucije Čarlsa Darvina.

Vulkanska erupcija kada se gleda iz svemira izgleda OVAKO (VIDEO)

Administracija ekvadorskog Nacionalnog parka Galapagosa saopštila je da je 1,7 kilometara visoki vulkan "Volf" počeo da izbacuje vatru, dim i lavu jutros nešto pre zore i na taj način ugrozila oko 500 roze iguana.

Vulkan se nalazi na severnom delu ostrva Izabela, najvećeg u arhipelagu i daleko je od jedinog naseljenog mesta Puerto Viljamila, 115 kilometara južno. Lokalne vlasti kažu da turistički poslovi nisu ugroženi erupcijom, preneo je AP.

Prema vlastima, lava koja ide u pravcu jugozapada za sada ne predstavlja opasnost po jedinu populaciju na svetu ružičastih iguana, koja živi na severozapadnom delu ostrva.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA