DŽIHADISTI PRETE SRBIJI! Nekada srpsko selo TERORISTI ISLAMSKE DRŽAVE pretvorili u svoj logor, udaljen dva sata od Beograda!

Nekada srpsko selo Ošve kod Maglaja u BiH, na samo 250 kilometara od Beograda, danas je jedno od najjačih uporišta boraca Islamske države, a do sada u Siriju iz njega je otišlo 12 džihadista

  • 36

Nekada srpsko selo Ošve kod Maglaja u BiH, na samo 250 kilometara od Beograda, danas je jedno od najjačih uporišta boraca Islamske države, a do sada u Siriju iz njega je otišlo 12 džihadista od kojih je 5 tamo i poginulo.

Pravoslavno groblje u ovom mestu totalno je uništeno, a kako tvrde stanovnici okolnih mesta svakodnevno se čuju pucnji iz automatskog oružja.

Ovo selo na samo dva sata od Beograda je LEGLO VEHABIJA! (VIDEO)

Neformalni vođa vehabija Izet Hadžić zvani Žira, prvi je kupio kuću u ovom naselju, nakon njega imanja su kupili i Emir Ališić, Amir Džinić, Atif Nuhanović, Hamdo Fojnica i Adem Karamuja, a pre odlaska u Siriju maja 2013. godine tu je živeo i Emrah Fojnica koji je s Melvidom Jašarevićem optužen za teroristički napad na ambasadu SAD u Sarajevu.

VEHABIJE SU DOŠLE DA ME VODE! Ispovest Bošnjaka koji je od fanatika pobegao u Srbiju

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Devet duluma zemlje ovde je kupio i Harun Mehičević nekadašnji posetiteljvehabijske zajednice u Gornjoj Maoči, koji živi u Australiji i vodi centar za islamske studije u Melburnu.

OVO SU SRPSKE VEHABIJE: Evo gde su im štabovi i koliko ih ima

Dževad Galijašević, ekspert za borbu protiv terorizma i ratni načelnik opštine Maglaj kaže za "Novosti" da džihadisti ovde imaju odličan geografski položaj.

SKANDAL: Zastave Islamske države vijore se u BiH!

- Tu su šume, pa Velika Plana i brdo Klanci i idealno je mesto za obuku vehabija. U samom selu je desetak kuća, a tri su naseljene. Džihadisti dolaze na samo nekoliko dana dok ne prođu obuku i nastavljaju dalje - kaže on.

Okupljanje i regrutovanje terorista na svega sto kilometara od Drine bezbednosni je rizik i za Srbiju.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ďoni

    27. maj 2015 | 08:59

    Interesantno...svugde otimaju i zauzimaju na silu,ubijaju,pale i ruse,a ovde su dosli,kupili i uselili se.

  • Republika Srpska

    27. maj 2015 | 08:53

    To je kod nas normalno . Čuva ih NATO okupator preko SDA stranke SIPE , Federalne Policije . Nama je samo sreća što su Rusi ojačali i što će oni poraziti sav taj Fašizam . Proročanstvo o Srbima Starac Tadej . OBAVEZNO PROČITATI

  • Boki

    27. maj 2015 | 08:15

    Lepo ste rekli "kupio" kucu. Pa ko im je prodao ako je bilo srpsko selo? Isprodali su Srbi svoje imanje i perpustili ga muslimanima, nema tu vise niceg srpskog niti imaju prava na njega. A sto se terorista tice, to njihova drzava treba da pocisti, mada ako je od 12 poginulo 5 onda i nema neke opasnosti...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA