CRNOGORCI BEŽE IZ CRNE GORE! Ako ovako nastave, ostaće samo kamenje!

Crnu Goru napuštaju upravo oni građani koji su na referendumu glasali da se Crna Gora odvoji od Srbije

Građane severa Crne Gore kolone autobusa preseljavaju u zemlje Evropske Unije. Opštine Rožaje, Bijelo Polje i Berane od početka godine napustilo je 4.600 građana. Samo tokom ovog meseca iz pomenutih opština otišlo je 1.100 Crnogoraca.

Iz ove tri opštine iseljavaju se čitave porodice. Samo u subotu u poslepodnevnim satima prema zemljama EU otišla su četiri autobusa.

Neravnomeran razvoj u Crnoj Gori u kom je sever najnerazvijeniji deo ove države doveo je do ruba egzistencije većinu stanovništva Rožaja, Bijelog Polja, Berana, Andrijevice, Mojkovca i Kolašina.

Ove gradove stanovništvo je počelo da napušta nakon referenduma o nezavisnosti Crne Gore i doseljavalo se u Srbiju. Sada Crnu Goru napuštaju upravo oni građani koji su na referendumu glasali da se Crna Gora odvoji od Srbije.

Foto: Wikipedia/Nije bitno... Foto: Wikipedia/Nije bitno...

- Planiramo da obiđemo prihvatne centre u Nemačkoj. Danas ćemo poslati poziv predsedniku opštine Bijelo Polje, da i on to učini, a pozvaćemo i ministra Igora Lukšića da i on pošalje svoje predstavnike, da zajedno vidimo koliko se građana sa severa prijavilo na azil u ova tri grada - kažu iz nevladine organizacije "Euromost".

Predstavnici ove nevladine organizacije u narednih nekoliko dana posetiće Hanover, Goslar i Braunšvajg gde će razgovarati sa rukovodiocima prihvatnih centara, ali i sa azilantima sa severa Crne Gore.

(Telegraf.rs / Izvor: Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Max777

    27. maj 2015 | 10:23

    Samo kamenje i Albanci

  • Marko

    27. maj 2015 | 11:01

    Moja porodica i ja smo za vrijeme referenduma bili za zajednicku drzavu, zbog cega smo godinama ispastali od vladara crne gore. Mi smo isti, bratski narod. A ovi neka bjeze, cijelo bijeli polje, rozaje, plav i gusinhe slibodno neka se sele. Oni su bili protiv srbije, ali su sad za albaniju.

  • Todor

    27. maj 2015 | 10:52

    A umesto njih ce doci albancici...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA