MILO ĐUKANOVIĆ: Pripreman atentat na vladiku Amfilohija!

- Imali smo bezbednosno poverljive informacije da će protivnici nezavisnosti pokušati likvidaciju mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija kako bi pojačali težinu tvrdnji o nepouzdanoj bezbednosti Crne Gore i navodnoj beskrupuloznosti vlasti - rekao je Ðukanović u Skupštini Crne Gore

  • 7

Crnogorski premijer Milo Ðukanović izjavio je danas da su bezbednosne službe uoči referenduma 2006. godine imale informacije da se priprema likvidacija mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

UDAR NA PATRIJARHA IRINEJA: Sukobi vladika na Saboru posle koga ništa neće biti isto u SPC!

On je na premijerskom satu, odgovarajući na pitanje lidera SNP-a Srđana Milića da li vidi sebe kao odgovornog u delu rasvetljavanja političke pozadine ubistva glavnog i odgovornog urednika "Dana" Duška Jovanovića, rekao da su likvidaciju planirali protivnici nezavisnosti Crne Gore, preneli su crnogorski mediji.

- Imali smo bezbednosno poverljive informacije da će protivnici nezavisnosti pokušati likvidaciju mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija kako bi pojačali težinu tvrdnji o nepouzdanoj bezbednosti Crne Gore i navodnoj beskrupuloznosti vlasti - rekao je Ðukanović u Skupštini Crne Gore.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Kada je reč o istrazi o ubistvu Duška Jovanovića, glavnog urednika lista "Dan", crnogorski premijer je rekao da je vlada podržala tu istragu i naveo da je i on dao doprinos istrazi.

Sudstvo i Tužilaštvo od prvog dana imali su podršku izvršne vlasti, kazao je Ðukanović odgovarajući na pitanja poslanika povodom 11. godišnjice ubistva Jovanovića.

- Verujem da je postupak istrage vođen u dobrom smeru. Nažalost, još se nije došlo do epiloga kojim bi se do kraja rasvetlilo ovo krivično delo. I dalje nedostaju dokazi da bi se potvrdile sumnje koje su postojale i kod policije i drugih državnih organa koji su se bavili ovim predmetom - istakao je premijer Crne Gore.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrki Vuk

    27. maj 2015 | 23:07

    Pihh nesoj ...da je istina ,odavno bi oni zvonili na sva zvona . Sramota me je starine .

  • S a n d o k a n

    28. maj 2015 | 12:03

    Amfilohije je jedino sto vredi u toj ,,drzavi" ako je mozemo tako nazvati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA