PAZITE ŠTA RADITE U DOMU ZDRAVLJA: Inače možete da završite na ovom spisku!

- Sve je akcija i reakcija. Reagujemo jer svuda čekamo - u domu zdravlja, na specijalistu, na snimanje! I sve plaćamo - kaže jedan pacijent

  • 11

Ukoliko odete kod lekara i zakažu vam operaciju za 2021. nikako nemojte da negodujete ili vređate jer možete završiti na spisku "incidentnih pacijenata" koji pravi Lekarska komora Srbije, a zatim će se tom "problematikom" pozabaviti i tužilaštvo!

Međutim pacijenti ne haju puno zbog toga. Kažu da kada lekari budu imali dovoljno vremena da pruže kompletan pregled tada će i oni biti smireni.

- Sve je akcija i reakcija. Reagujemo jer svuda čekamo - u domu zdravlja, na specijalistu, na snimanje! I sve plaćamo. Ako ćemo pravo, ima bezobraznih lekara koji čak ne žele ni da nam objasne od čega bolujemo. Evo, ja već treći sat čekam na recept. I kako da se ne nerviram. Ušlo je preko reda desetak padobranaca - rekao je jedan pacijent za list Alo!

Ni lekari nisu oduševljeni ovom odlukom.

Foto: Tanjug/Milojko Marković Foto: Tanjug/Milojko Marković

- To nema nikakvog smisla i neću da prijavim Komori ko me napada jer nikada nisam dobio zaštitu od nje. Mene je napalo nekoliko pacijenata. Poslednji napad desio mi se tokom noćnog dežurstva. Pacijent je nasrnuo, psovao mi majku, decu. Zvao sam policiju - kaže jedan lekar koji je želeo da ostane anoniman.

Vesna Jovanović, direktorka komore kaže da oni nemaju tačan broj napada pacijenata na lekare.

- Lekari uglavnom završe sa lakim telesnim povredama, a za to se ne goni po službenoj dužnosti. Doktor mora sam da tuži sopstvenog pacijenta. To se uglavnom nikada ne desi, pa počinioci napada ostaju nekažnjeni. Želimo da pronađemo način da se napad na doktora posmatra kao napad na lice koje radi odgovornu dužnost. Čekaćemo još 10 dana povratne informacije od lekara, a onda ćemo da razgovaramo sa nadležnima - rekla je direktorka.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo!)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kruševac

    28. maj 2015 | 10:29

    Incidentni pacijenti? Ima ih, svakako. Ali, ima nedopustivo mnogo incidentnih, bahatih lekarg koji su tukli pacijente...E kada bi neko svratio u dispanzer 14. Oktobar. Dokumentarac bi mogao da se napravi o lekarima.

  • Stanko

    28. maj 2015 | 11:00

    Lekari su polozili zakletvu, ali ne Hipokratovu nego na Euro , ko ima para ima i prvenstvo, pa koliko zaradjujete a da Vas nije sramota, od plate do poklona koje dobijate bilo bilo mitom u novcu ili prasetinom u naturi. Vama treba uvesti unutrasnju kontrolu.

  • Valjevac1308

    28. maj 2015 | 13:55

    Pronasli su nacin kako najefikasnije da brane svoj javasluk, bezobrazluk i korumpiranost. Moze im se, drzava stoji iza njih, onaj sto je dosao po pomoc neka crkne u cekaonici. Valjevski dom zdravlja je primer, ko ne veruje neka dodje pa ce videti. Samo treba da pogodi momenat. Sedis sat vremena u cekaonici sam sa detetom, nema guzve al se ceka. Belosvetski probosveti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA