USIJANO U ZAGREBU: Policija rasteruje veterane, oni pobegli u crkvu! (VIDEO)

- Policija će raditi po zakonu. Ići ćemo najpre u dijalog s demonstrantima, a onda ćemo se dogovoriti šta dalje ako odbiju. Ako uđu u Crkvu Svetog Marka, više nisu na prostoru Markovog trga. Poručio bih im da najpre prijave skup, a onda da protestuju - rekao je direktor policije Vlado Dominić

  • 16

Nekoliko stotina hrvatskih veterana ratova devedesetih okupilo se na Markovom trgu u Zagrebu! Oni nemaju nameru da se povuku sve dok se ne ispune njihovi zahtevi i poručuju da će ostati na ulici koliko god je potrebno. Međutim, policija im preti da će ih rasterati ukoliko se ne povuku sa trga! Takozvane šatordžije predvođene Đurom Glogoškim došli na Markov trg ujutro i jednostavno odlučili ostati. Iskoristili su protest radnika Imunološkog kako bi blokirali Markov trg. Doneli su suncobran, hranu, piće, klupice.... Intervencija policije najavljena je za 22 sata, ali do nje nije došlo i ne čini se da će policija skoro u akciju.

DOKAZ DA JE TITO DRŽAO VATIKAN U ŠACI: Ovaj ROBIJAŠ S GOLOG OTOKA je u ime Broza ŠPIJUNIRAO PAPU! (FOTO)

Atmosfera u Zagrebu je usijana jer je direktor policije Vlado Dominić u Dnevniku Nove TV odgovorio je na pitanje šta će se na Markovu trgu događati nakon 22 sata.

- Policija će raditi po zakonu. Ići ćemo najpre u dijalog s demonstrantima, a onda ćemo se dogovoriti šta dalje ako odbiju. Ako uđu u Crkvu Svetog Marka, više nisu na prostoru Markovog trga. Poručio bih im da najpre prijave skup, a onda da protestuju, dodao je direktor policije - kazao je Dominić.

Deo hrvatskih branitelja i ratnih invalida koji već mesecima protestuju ispred resornog ministarstva u Zagrebu okupio se danas ispred sedišta vlade gde su poručili da s Markovog trga neće otići dok ih ne primi premijer Zoran Milanović. Reč je o braniteljima koji više od 220 dana protestuju u šatoru ispred resornog ministartva u Savskoj ulici ultimativno tražeći ostavku ministra branitelja Predraga Matića i njegovih saradnika, jer smatraju da ne štite dovoljno njihova prava.

Ispred sedišta vlade na Markovom trgu nekoliko desetina boraca iz posleđeg rata, među kojima i 100-odstotnih ratnih invalida, došli su danas da podrže radnike Imunološkog zavoda, ali su tamo ostali i nakon što su se radnici razišli. Oko podneva su pokraj Markove crkve postavili suncobrane, stolove i stolice, kao i transparent "100 odsto za Hrvatsku".

Na pitanje novinara hoće li primiti branitelje, premijer Zoran Milanović, koji učestvuje na obeležavanju Dana Oružanih snaga u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, samo je odmahnuo rukom, dok je resorniministar Predrag Matić ocenio da problemi demonstranata nisu nerešivi "osim onih političkih i politikanskih".

Foto: Tanjug/HINA/Lana Slivar Dominić Foto: Tanjug/HINA/Lana Slivar Dominić

- Oni su, naravno, nerešivi jer se ne žele rešavati - rekao je Matić.Upitan šta će se dogoditi ako veterani podignu šator i na Markovom trgu, Matić je odgovorio da je "Hrvatska demokratska država, ali istovremeno i pravna".

(Telegraf.rs / Izvor: index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Draza

    29. maj 2015 | 00:31

    Branitelji tako su dosadni da je to strasno a da su nesto i branili ajde i ajde nego im Amerika dala drzavu a sad se hvale da su je oni odbranili i kao oni su nesto hahahahah

  • Stanojle

    28. maj 2015 | 23:23

    Sad su Hrvati počeli da se izmedju sebe kolju. Nema više Srba. Sad moraju između sebe. Takva im narav.

  • Likota

    29. maj 2015 | 07:31

    Sta ce jadni vide i oni da su se borili a drugi bogatili.Tako su svi i prosli od Srba,Hrvata i Muslimana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA