UPLAŠILI SE PUTINA: Estonija, Letonija i Litvanija dižu vojsku zbog Rusije?

- Situacija je i dalje komplikovana i apsolutno nepredvidiva...Smatramo da postoji velika opasnost od dalje eskalacije situacije - upozorio je ukrajinski ministar odbrane Stepan Poltorak

  • 10

Ministri odbrane Estonije, Letonije i Litvanije izjavili su da razmišljaju o zajedničkom sistemu protivvazdusne odbrane kao odgovor na zabrinutost za bezbednost zbog aktivnosti Rusije u tom regionu.

PUTIN ŠALJE TENKOVE NA GRANICU SA UKRAJINOM: Sprema se velika ruska invazija!

Ministri tri baltičke zemlje, koje su članice NATO-a, sastali su se u gradu Panevezisu na severu Litvanije, a sastanku se pridružio i njihov ukrajinski kolega, u trenutku kada su njihovi odnosi sa Rusijom na najnižem nivou u postsovjetskom periodu zbog ukrajinske krize, prenosi AFP.

- Planiramo da razmotrimo mogućnost razvoja sistema protivvazdušne odbrane srednjeg dometa kako bismo ojačali naše odbrambene kapacitete - rekao je novinarima litvanski ministar odbrane Juozas Olekas, dodavši da baltičke zemlje na jaču saradnju navode spoljne pretnje.

Baltički trio je pod jakom uzbunom otkako je Rusija pripojila Krim svojoj teritoriji prošle godine, navodi francuska agencija.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

- Situacija je i dalje komplikovana i apsolutno nepredvidiva...Smatramo da postoji velika opasnost od dalje eskalacije situacije - upozorio je ukrajinski ministar odbrane Stepan Poltorak.

Baltičke zemlje saopštile su ranije ovog meseca da će formalno zatražiti od NATO-a da rasporedi nekoliko hiljada stalnih vojnika u njihovom regionu u cilju zastrašivanja Rusije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cvarkov

    29. maj 2015 | 09:24

    Hahahahaha dizu vojsku. Pa Rusija ima vise vojske nego sve ove tri drzave stanovnika, hahahahaha da nije smesno bilo bi zalosno.

  • GORKI

    29. maj 2015 | 07:35

    SMEŠNO. JAKA SILA. PUTIN BI MORAO DA SE UPLAŠI. HAHAHAHA

  • Dr. za rock and roll

    29. maj 2015 | 07:11

    Pretite Nato e i treba ovako da vas cima. !!! Vi rusiju da prevarire kazete Ne a onda udjete u nato cak je nato garantovao da vas nece puustiti a onda na prevaru postadoste clanicd zbog onog ludog pijanog Jelcinja. E sad je Putin za 15 godina stasao da vrati oteto, i nece on vas vec ce samo istrtati nato. Zasto su sloveni proklet narod i ne ujedine se?????? Zamislite kolika bi ujedinjena drzava to bila i ko bi vladao svetom i bio sila.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA