JEZIVO: Dečaka ujela zmija u školskom autobusu, Hrvatska u šoku

Kada je dečak hteo da dohvati školsku torbu, poskok ga je ugrizao za ruku koja mu je nakon intervencije lekara ostala natečena i crna

  • 4

Dečaka (14) iz Raklja u školskom je autobusu ugrizao poskok koji mu je u tom trenutku bio na torbi! Kako je ispričao njegov otac, koji je na kraju i slikao zmiju, njegov sin, učenik sedmog razreda OŠ u Krnici, na sreću je prošao bez većih posledica i oporavlja se kod kuće.

TURISTKINJA KAKILA PO HRVATSKOJ GALERIJI: Devojka bez blama vršila veliku nuždu u muzeju!

- U autobusu su bili i drugi učenici kada se to dogodilo. Mali je hteo da dohvati školsku torbu na kojoj je bio poskok, i ugrizao ga je za ruku. Tačno se sećam i kada ga je ugrizla, u 13.55 sati, jer me istog trenutka nazvao. Seo sam u automobil i jurio prema njemu. Došao sam do autobusa i stavio sina u automobil i već u Loborici su ga čekala kola Hitne pomoći koja su potom jurila prema Puli. Već u naselju Šijana, na kružnom toku nas je presrela druga Hitna koja je sa sobom imala protivotrov, koji je odmah primio. Na sreću, sve se brzo završilo u roku 20 minuta i mali je odmah prebačen na Zarazno odeljenje u bolnicu gde je proveo dva dana na oporavku. Otpušten je kući i osim što ima zavijenu ruku koja mu je još uvek natečena i crna, nema većih posledica. Sva sreća da ga nije ugrizla za vrat jer je torba na kojoj je se poskok nalazio bila blizu njegove glave - rekao je dečakov otac.

Foto: Wikipedia Foto: Wikipedia

Sve se dogodilo u utorak. Zahvalio se radnicima Hitne na brzoj reakciji, ali je srećan i što je njegov sin odmah reagovao i nazvao ga. Kada su učenici videli zmiju u autobusu nastala je panika, ali je vozač busa brzo reagovao i, kako kaže otac, usmrtio zmiju.

- Kako je zmija ušla u autobus ne znam. Možda se provukla nekako ili ju je neko dete na torbi donelo, možda je pala i sa stabla na torbu moga sina. Ne znam, ali niko nije kriv u toj priči. Nesrećan slučaj i ništa drugo. Mali nije pod šokom, a kada je sve prošlo i kada sam video da će biti dobro, nazvao sam vozača koji mi je rekao gde je bačena zmija, pronašao sam je i odneo na Zavod za javno zdravstvo gde je potvrđeno da je poskok. Reč je o mladoj zmiji dužine 22 santimetra. Čuvamo je kod kuće, za uspomenu, a stavićemo je u tečnost kako bi ostala živa. Mom sinu je najgore što neće nekoliko nedelja moći da svira harmoniku - priča otac.

U Hitnoj kažu da je dečak imao dve ranice između prstiju desne šake, i da nije bilo drugih znakova trovanja.

Nediljko Landeka iz Zavoda za javno zdravstvo Istre kaže da ako je dete stvarno nakon ugriza dobilo i simptome otrovnog ugriza (mučnina, povraćanje, vrtoglavica, slabost, otok regionalnih limfnih čvorova) radilo se o ugrizu poskoka jer je evidentno da je to jedina zmija otrovnica koja živi na tom području.

(Telegraf.rs / Izvor:24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • To sam ja

    29. maj 2015 | 14:22

    Zašto li čuva zmiju?Pa podseća ga na najružniju stvar u životu.

  • Boze

    29. maj 2015 | 15:06

    Ostavice zmiju za uspomenu??? Jel sam ja ovo dobro procitala???

  • Mad Max

    29. maj 2015 | 17:07

    Vozac usmrtio zmiju a otac je stavio u tecnost da bi ostala ziva.......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA