Ratni veterani u Hrvatskoj odlučili da se povuku! (FOTO) (VIDEO)

Jedan od vođa protesta Ðuro Glogoški rekao je novinarima da su branitelji odlučili da se povuku iz Crkve sv. Marka, gde su od sinoć, kao i s Markovog trga

  • 13

Hrvatski branitelji počeli su posle 17.30 sati da se povlače s Markovog trga u Zagrebu, ali planiraju da se vrate u protestni šator gde će čekati ponedeljak i razgovor s premijerom Zoranom Milanovićem, koji je u 10 sati najavljen u Banskim dvorima, javila je agencija HINA.

VETERANI BACALI BAKLJE NA POLICAJCE: Drama na Markovom trgu se nastavlja! (FOTO)

Jedan od vođa protesta Ðuro Glogoški rekao je novinarima da su branitelji odlučili da se povuku iz Crkve sv. Marka, gde su od sinoć, kao i s Markovog trga.

Branitelji su sa Markovog trga krenuli u koloni do Kamenitih vrata, gde će se pomoliti, a potom se uputiti u protestni šator ispred Ministarstva branilaca. Tamo će, kako je rekao Glogoški, čekati ponedeljak i razgovor s premijerom Milanovićem.

Predsednik HDZ Tomislav Karamarko odbacio je danas kao notorne laži optužbe SDP i hrvatske Vlade da iza protesta branitelja stoji HDZ i poručio da premijer Zoran Milanović, ako ima dobru volju, može da reši problem kako bi se prekinula agonija i nemile scene na Trgu svetog Marka.

Foto: Tanjug/HINA/Daniel Kasap Foto: Tanjug/HINA/Daniel Kasap

On je premijeru poručio da razgovara s braniteljima i uveren je da se može rešiti ova "vrlo tužna epizoda".

Na pitanje kako komentariše to što su branitelji prekršili Zakon o javnom okupljanju odgovorio je da je reč o braniteljima i upitao "hoćemo li branitelje koji su odbranili Hrvatsku tretirati kao huligane koji krše zakon".

U izjavi novinarima vođa protesta Ðuro Glogoški je kazao da će, ako premijer odbije njihove zahteve, ostati na pozicijama na kojima jesu, te i nadalje tražiti razgovore.

Hrvatski premijer Zoran Milanović poručio je danas, nakon što su se na Markovom trgu u Zagrebu sukobili policija i branitelji, da može pozvati njihove predstavnike za nekoliko dana na razgovor u vladi, ali ne danas.

Foto: Tanjug/HINA/Daniel Kasap Foto: Tanjug/HINA/Daniel Kasap

Milanović je rekao i da vlada brine o braniteljima ocenjujući da će ova situacija prestati "kad to kaže predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović ili kad to kaže predsednik HDZ Tomislav Karamarko".

Hrvatski branitelji koji od sinoć nenajavljeno protestuju u centru Zagreba, jer smataju da su im ugrožena prava i traže ostavku resornog ministra Predraga Matića, sukobili su se tokom dana s policijom uklanjajući ogradu koju je policija postavila jer skup nije bio odobren.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djole

    30. maj 2015 | 10:12

    Veterani ??? Jel su to oni što su proterali (i bombardovali usput ) žene, decu, babe.... iz Lepe naše ? Za njih još iz prošlosti postoji drugi naziv počinje sa U.

  • Crveni

    29. maj 2015 | 21:18

    Oni prosvjeduju kada im nije sila da rade a radnici koji crnče i ne primaju plaču oni su nitko i nšta.

  • Krajišnik

    29. maj 2015 | 22:30

    To je vama vaša borba dala!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA