Izgubljena torba sa 400.000 evra u Beogradu!

U koferu su bile pretežno novčanice od 20 i 50 evra, a četrdesetšestogodišnji Slovenac je, na pitanje carinika ima li šta da prijavi, rekao da nosi samo lične stvari

  • 11

Državljanin Slovenije Ž. D. moraće da objasni otkud mu skoro 400.000 evra koji su u noći između nedelje i ponedeljka nađeni u njegovom koferu na odeljenju izgubljenog prtljaga na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla".

Pokušaj krijumčarenja 390.000 evra sprečen je tako što su devize otkrivene rendgenskom kontrolom kofera izgubljenog pre dva dana, objasnili su nadležni iz carine.

U koferu su bile pretežno novčanice od 20 i 50 evra, a četrdesetšestogodišnji Slovenac je, na pitanje carinika ima li šta da prijavi, rekao da nosi samo lične stvari.

Tek kasnije, muškarac je priznao da u koferu ima veću sumu novca.

Na pitanje da objasni otkud mu tolika količina novca i zašto je nije prijavio carinicima, Ž. D. je rekao kako je, navodno, pre desetak godina novac dobio na lutriji u Sloveniji, a zaboravio je naknadno da ga prijavi "jer se uplašio da mu prtljag neće biti pronađen".

Državljaninu Slovenije vraćen je dopušteni iznos od 10.000 evra, a ostatak je zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.info)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA