HRVATI MASOVNO BEŽE SA MORA: Evo koji događaji u Makarskoj su ih naterali na to

Trenutno je oko 3 hiljade turista u hotelima i privatnim kućama u Makarskoj, a svi oni imaju isti problem

  • 10

Makarska ovog leta neće dočekati turiste onako kako su oni očekivali. Grad u Hrvatskoj neće biti uredan i pun cveća, jer je sezona građevinskih radova u toku.

10 STVARI ZBOG KOJIH SRBI OBOŽAVAJU HRVATSKU: More, naglasak seksi cica, Cedevita i Severina, a saznajte i ostale! (FOTO) (VIDEO)

Osim radova na infrastrukturi, stanogradnja je takođe uzela maha, jer se stanovi tamo najbolje prodaju u letnjem periodu. Inače, Gradsko veće je prošlog leta donelo odluku da se ispod Magistrale grubi i bučni građevinski radovi zabranjuju od 1. maja, 15 dana ranije nego prethodnih godina.

Međutim, u odluci je dodat  uslov "ako gradonačelnik ne odluči drugačije i ne produži sezonu građenja za one objekte čija je gradnja pri kraju".

– Gradskoj službi je dostavljeno par zahteva za produženje radova, ali drugi grade bez naše saglasnosti. Svi koji nisu ispoštovali odluku Gradskog veća biće kažnjeni. Očigledno su neki neozbiljno shvatili moju najavu da ću zaustaviti stambenu izgradnju – rekao je gradonačelnik Tonči Bilić.

Kako pišu tamošni mediji, taj papir ništa ne znači za makarski turizam. Turistima nije udobno u Makarskoj, a trenutno ih je 2-3 hiljade u hotelima i privatnim kućama. Kriza još traje, ali nije onda trebalo i komunalnim neredom i nepripremljenom sezonom tome još više pridonositi, naglašavaju oni.

(Telegraf.rs/ Izvor: slobodnadalmacija.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Еуклид

    3. jun 2015 | 14:06

    Навикле швабе од раније да их дочекују с цвећем,па им сад није по вољи. Ремети се рутина још од 41.

  • Maykl

    3. jun 2015 | 14:12

    Koga briga za Hrvatsko more?

  • Еуклид

    3. jun 2015 | 20:57

    Хрватима је све једно који је век. Увек ће бити као и 914,941. Што се грбо роди,време не исправи.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA