PRONAĐEN OTET DNEVNIK IZ KOTEŽA: Neka deca se tome raduju, a neka plaču!

Prosvetna inspekcija danas je u školi, a Lajović navodi da je važno da se o čitavom slučaju utvrdi istina da bismo znali, kako kaže, na koju stranu da orijentišemo delovanje

  • 3

Školski dnevnik, odnet iz učionice škole u Kotežu, pronađen je i u funkciji je, pa zaključne ocene na kraju škole godine neće biti dovedene u pitanje, rekla je danas Tanjugu koordinatorka Jedinice za prevenciju nasilja pri Ministarstvu prosvete Biljana Lajović.

Dvojica maloletnika upala su juče na čas i odnela dnevnik, a Lajović je potvrdila da u incidentu na sreću niko nije povređen, istakavši da je u ovakvim situacijama mnogo važno shvatiti da svi moraju biti angažovani.

UHAPŠENI NAPADAČI IZ ŠKOLE U KOTEŽU: Priznali da su oteli dnevnik jer je njihov drug imao loše ocene!

Prosvetna inspekcija danas je u školi, a Lajović navodi da je važno da se o čitavom slučaju utvrdi istina da bismo znali, kako kaže, na koju stranu da orijentišemo delovanje.

- Mora da se radi i sa decom koja su to učinila i sa decom koja su to doživela ali i sa roditeljima - rekla je koordinatorka Jedinice za prevenciju nasilja, ukazavši na važnu ulogu porodice u vaspitavanju dece.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Lajović nije želela da govori o identitetu dece koja su učinila to krivično delo, jer je, kako kaže, reč o maloletnicima a u Ministarstvu prosvete čekaju i podatke iz policije i škole, kao i nalaz inspekcije.

Pripadnici policije su u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom identifikovali i priveli dvojicu maloletnika koji su u Osnovnoj školi "Vasa Pelagić", u naselju Kotež, izvršili krivična dela nasilničkog ponašanja, ugrožavanja sigurnosti i uništenja i oštećenja tuđe stvari, saopštio je ranije danas MUP.

Policijski službenici su nakon privođenja kod dvojice izvršioca pronašli jednu repliku pištolja crne boje, nož, fantomku i naočare, a pregledom terena u naselju i oštećeni dnevnik i protiv njih će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku, navedeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Coa

    3. jun 2015 | 21:13

    Sa ovakvom omladinom ovoj zemlji se lose pise!

  • Ty

    3. jun 2015 | 23:09

    Kakvi indijanci nisu se setili da uniste dnevnik ovako nista nisu postigli

  • Saša

    4. jun 2015 | 01:10

    Da se ukrade samo jedan dnevnik bilo kog odeljenja, iz najviše dva pokušaja može se naći odgovorni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA