Ubio se srpski HEROJ koji je spasio iz SARAJEVSKOG PAKLA 40.000 SRBA, HRVATA i BOSANACA!

Steva Popov je 23 godine bio pilot JAT-a, a jedno vreme nosio je i titulu rezervnog oficira JNA

  • 14

Stevan Popov pilot iz Novog Sada okončao je svoj život pucnjem iz pištolja. Imao je troje dece - Stevu, Ivu i Vesnu. Sahrana čuvenog novosadskog pilota je u subotu na Gradskom groblju.

OVAJ PILOT JE DAO ŽIVOT ZA SRBIJU: Setili su ga se, međutim, nešto je ipak izostalo! (FOTO)

Steva Popov 23 godine bio je pilot JAT-a, a jedno vreme nosio je i titulu rezervnog oficira JNA. Najplemenitiji podvig učinio je sa posadom boinga 707, 17. aprila 1992. kada je načinio prvi let na liniji Beograd - Sarajevo, koje je gorelo pred oružanim dejstvima, i kada je uspeo tokom mesec dana svakodnevnih letova da izvuče iz sarajevskog pakla oko 40.000 unesrećenih ljudi svih nacionalnosti.

Ponovo se o njemu govorilo juna iste godine kada je iz Stokholma vratio fudbalsku selekciju Jugoslavije sa Evropskog prvenstva na kojem im je bilo zabranjeno da igraju.

Avionu nije davana dozvola za poletanje, niti za snabdevanje gorivom. Zahvaljujući hrabrosti i odlučnosti Steve Popova "plavi" su, nakon svih peripetija, bezbedno stigli u Beograd.

Popov je bio otac dugogodišnjeg kapitena rukometaša Vojvodine Steve Popova.

Već su se nazirali finalni projekti rekonstrukcije aerodroma, ali je ova iznenadna nesreća sve zaustavila.

(Telegraf.rs / Izvor: 021)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutor

    4. jun 2015 | 10:38

    Večna mu slava i hvala.

  • Milan

    4. jun 2015 | 11:07

    Na POSLEDNJEM prenatrpanom letu iz Sarajeva, čovek se obrati Stevi sa rečima: "Danas je mojoj ćerkici rođendan, a ja sam joj obećao da će za rođendan prvi put leteti avionom". Steva ga pogleda i reče "Vraćam se za sat vremena". Sa još onih bez ikakve poslednje nade, ona je odletela iz pakla Sarajeva, dok je njen otac je ostao do kraja rata. Izmoren raznim ožilcima na duši, jednog lepog sunačanog dana u Ovčar-kablarskoj klisuri prepričao sve ovo o Stevi ...

  • Klaudija

    4. jun 2015 | 11:10

    Tragedija. Znam da je covek imao rak na plucima i da je deo odstranjen, ali se to desilo pre mnogo godina. Nismo mu se dostojno oduzili. Saucesce porodici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA