DECA U SRBIJI SU PATOLOŠKI KOCKARI: Evo sa koliko godina prvi put uplate novac, na RULET, POKER ili NA TIKET!

Jezivi podaci govore da su kockari u Srbiji sve mlađi i da deca počinju da se klade i pre desete godine, a 51 odsto učenika prvo iskustvo imalo je između 10-te i 14-te godine života

  • 7

Tatu pod ruku pa na rulet! Jezivi podaci govore da su kockari u Srbiji sve mlađi i da deca počinju da se klade i pre desete godine!

Učenik petog razreda (12) osnovne škole kockanjem se prvi put sreo pre navršene desete godine. Najpre je igrao na aparatima, a više ga to ne ispunjava, pa se sada kladi na broj na ruletu, a u ovu ozbiljnu igru ušao je sa ocem.

ISPOVEST IZ PAKLA KOCKE: Otac vodi sina (12) da zajedno igraju rulet i aparate!

Samo godinu dana više ima devojčica koja već duže vreme igra onlajn igre na sreću i karte uživo, blekdžek i poker. U svet kocke uvukao ju je brat, a kako kaže ulažu između 200 i 1.000 dinara.

Foto: Foter/Flickr/Scott Beale Foto: Foter/Flickr/Scott Beale

I dečak i devojčica su učenici osnovnih škola u Novom Sadu koji su učestvovali u anketi "Život nije igra" novosadskog centra za prevenciju i odvikavanje od patološkog kockanja, koji je tokom prošle godine i ove istraživao rasprostranjenost igranja na sreću i klađenja  među đacima tri osnovne škole.

NAJMLAĐI PATOLOŠKI KOCKAR U SRBIJI: Ima manje godina nego što možete da zamislite!

Istraživanje je pokazalo da od 790 ispitanika 45 odsto igra igre na sreću, od kojih se  48 ispitanika uzrasta do 19 godina patološki kocka!

78 odsto kocka se u društvu, a to su najčešće drugovi, roditelji (18 odsto) i rođaci (11)

51 odsto učenika prvo iskustvo imalo je između 10-te i 14-te godine života.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo!)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1717

    5. jun 2015 | 11:27

    I ne bili kad nemamo za normalan zivot, 80 % dece nema da ode na odmor. Da sebi uzme parike, odecu, itd....i sta ocekivati. Da im roditelji imaju 2000 evra platu ne bi im palo na pamet da se kockaju. Ovako okusas srecu pa sta bude

  • Mandril

    5. jun 2015 | 08:58

    Kocka je igra gde mozes i da zaradis, a uzina je cisto gubljenje para. Zato, deco, odmah svi na rulet. I kada izgubite, pozajmite pare, pa se vadite. I veceras samo orfanela.

  • Grofica

    5. jun 2015 | 10:22

    Obratite paznju gde s nalae kockarnice. Uglavnom u blizini skola. Kod mene u naselju su 3 kock.u neposrednoj blizini OS

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA