POGINUO CRNOGORSKI DŽIHADISTA KOJI JE PRETIO SRBIJI: Supruga potvrdila njegovu smrt

Njegova porodica saopštila je da im je njegovu smrt potvrdila Mirzina supruga

  • 74

Podgoričanin Mirza Haklaj poginuo je u Siriji. Vest o njegovoj smrti juče su crnogorskim "Vijestima" potvrdili članovi njegove porodice.

On je bio jedan od aktera snimka Islamske države na kojem su džihadisti sa Balkana pretili krvoprolićem u regionu, uključujući i Srbiju.

CRNOGORCI PREDVODE POKOLJE DŽIHADISTA: Braća iz Plava komandanti jedinica Islamske države!

U tom propagandnom videu, koji je kasnije uklonjen, pojavio se i Haklaj, koji je pre odlaska u Siriju stanovao u podgoričkom naselju Stara Varoš.

- Poziv Halife je nešto što se mora ispoštovati. Ako želite ponos, dođite braćo. Nemojte da vas prljavi hapse, da vas ponižavaju, da vam upadaju u pola noći kući, da vaše hanume i sestre otkrivene nalaze. Braćo Valahi, bojte se Alaha, poziv Halife je nešto što se mora ispoštovati. Braćo draga, dođite da osetite slast Imana. Hvala uzvišenom Alahu na svemu - poručio je sada pokojni Haklaj sa tog video snimka.

Printskrin: ALHAYAT Printskrin: ALHAYAT

Njegova porodica saopštila je da im je njegovu smrt potvrdila Mirzina supruga.

- Televizor nam je u kvaru, tako da nismo videli snimak o kojem smo čuli da se priča u narodu. Javila nam se snaja i kazala da su ona i deca dobro i da su u Siriji - rekla je porodica.

Vest o pogibiji Mirze Haklaja u februaru je danima pronošena Podgoricom, ali do juče nije potvrđena. Iz porodice Haklaj tada su "Vijestima" rekli da im je Mirza rekao da, sa trudnom suprugom i dvoje dece, putuje u Tunis.

(Telegraf.rs/ Izvor: Vijesti.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • posavac

    6. jun 2015 | 13:39

    Pozdravi djavola ;)

  • Marijana Hadzi Bakov

    6. jun 2015 | 15:56

    Boze koji je to mozak da povede zenu i decu u Siriju. Licno ne verujem da je poginuo,ali ako stvarno jeste stigla ga kazna Bozija. Misljenja sam da svaki musliman koji je iz domacinske kuce nikada nece dozvoliti da mu se desi ovakva bruka u familiji.

  • BEN DELIJA

    6. jun 2015 | 15:39

    EEE STO MI ZAOOO JBG

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA